Kamp u utočištu za medvede u Kuterevu otvoren i za Novosađane

Ukupno 11 punoletnih volontera iz Španije, Srbije, Turske, Slovenije i Makedonije provešće mesec dana u Kuterevu, utočištu za medvede, radeći na nekoliko projektnih aktivnosti koje se odnose na "Kuterevo Bear Refuge", saopštio je Volonterski centar Vojvodine i pozvao zainteresovane da se prijave.
"Kuterevo Bear Refuge" obuhvata tradicionalno nasleđe i koordinaciju različitih volonterskih grupa – izviđača i međunarodnih volonterskih kampova. Volonteri će od 3. avgusta do 5. septembra biti u prilici da pomažu Udruženju Velebit u vođenju utočišta za medvede, učeći o medvedima i ljudima, od biologije do mitologije. Volonteri će, pored širenja ideje o volontiranju, učestvovati u obeležavanju 20 godina Evropskog Volonterskog Servisa, inspirišući mlade iz okoline da uzmu učešće u EVS projektima u inostranstvu. 
 
Neke od aktivnosti u okviru utočišta za medvede su: kopanje i izgradnja novih kućica za životinje, održavanje postojećih objekata, baštovanstvo i prikupljanje hrane za medvede, dočekivanje i informisanje posetilaca, uključujući i grupe, osmišljavanje programa i izložbe za seosko slavlje, koordinacija i podrška volonterskim grupama (izviđači i radni kampovi), dokumentovanje događaja i života na selu, kao i kulturnog nasleđa.
 
Volonteri će biti smešteni kod lokalnih porodica u sobama koje će deliti sa drugim volonterima, a ponekad će kampovati u šumi. Hrana (vegetarijanska, lokalna, sezonska) će biti pripremana zajedno sa drugim volonterima u volonterskoj kući.
 
Hrana, boravak, putni troškovi, osiguranje i džeparac su pokriveni kroz program Evropskog volonterskog servisa.
 
Svoje prijavljivanje možete obaviti slanjem mejla na ltv@volontiraj.rs. Više informacija o projektu OVDE.
  • samo pitam

    23.07.2016 20:56
    why?
    Vegetarijanska hrana? Dobro da ima medjeda za ulovit'. Ne, sad stvarno ako neko moze da mi kaze zasto je u tim volonterskim kampovima uglavnom vegetarijanska hrana? Razumem koristiti sezonsko povrce kao salatu ali kao glavno jelo....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti