Gradnja Lidla i dalje na čekanju zbog nejasnoće u dokumentaciji

Gradnja "Lidla" na Bulevaru vojvode Stepe i dalje nije počela, jer tender za uređenje prostora za gradnju nije završen.

Naime, kako 021.rs saznaje, Zavod za izgradnju grada još uvek nije završio javnu nabavku izbora izvođača radova na uređenju saobraćajnih površina, kanalizacije i javnog osvetljenja. Jedan od razloga su nejasnoće u dokumentaciji čije je ispravljanje produžilo tenderske rokove, dok je drugi prigovor jednog od ponuđača.

Tender za uređenje zemljišta je raspisan još početkom maja, a sada se već skoro mesec dana čeka na odluku Komisije za zaštitu prava ponuđača na prigovor.

Inače, pre podnošenja prigovora, komisija ZIG-a je vagajući između ponude AD "Vojvodinaput-Pančevo" i DOO "Put Invest" iz Bačkog Petrovca odabrala prvu jer je pančevačka firma dala nižu ponudu za radove od 24,4 miliona u odnosu na 27,7 miliona dinara.

Za sada je još nepoznato kada će Komisija doneti odluku, a to može da se oduži i na nekoliko meseci. Ukoliko tender bude oboren, što sa sobom povlači i novi postupak nabavke, to ne znači da će doći do kašnjenja gradnje "Lidla" na prostoru između Novog naselja i Detelinare, jer nemački lanac supermarketa planira da tek 2018. tu otvori objekat, tako da ostaje još dosta vremena za zemljane radove.

Podsetimo, "Lidl" je ovaj neuređeni plac na uglu Bulevara vojvode Stepe i Bulevara Evrope površine od 11.142 kvadrata kupio za 1,6 miliona evra, kako bi se tu napravio objekat od 2.000 kvadrata i 100 parking mesta.

Teme

LIDL
  • joca

    27.07.2016 07:54
    procenat
    U Srbiji od kako se demokratozovala,na svakom velikom poslu jedan igrac ima ozbiljnu lovu,nekolicina oko njega mrvice a ostali duvanje u frulu.Dalje nema jer Zaba guta Rodu.
  • Sale NS

    27.07.2016 05:57
    Bravo ...
    ... za @TEČA, baš sam se nasmejao !
  • Rusofil_IQ0

    27.07.2016 05:47
    @pitanje pitanje
    Tebi niko ne brani ti kupuj od domacih mafijasa i DB-vaca!!!!
    Imas matijevica nek ti prodaje uvozne polutke iz EU za bacanja kao domace a imas i na primer Neoplantu koja je eto licno znam primila breskve koje je rusia vratila kao neispravne i sad valja nama SRBENDAMA kao I klasu!!!
    Uzivaj da to TVOJI/NASI truju!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti