Bokan napustio "Vodovod", imenovan za direktora u Stambenoj agenciji

Lider pokreta "Dinara-Drina-Dunav" Tomislav Bokan je nedavno sa mesta savetnika direktora JKP "Vodovod i kanalizacija" prešao u Stambenu agenciju na mesto izvršnog direktora.

Premeštaj je obavljen samo nekoliko dana pre nego što je njegov stranački kolega Ratko Rogan smenjen sa funkcije direktora. Bokan za 021.rs kaže da u njegovom prelasku iz jedne u drugu firmu nema ništa sporno.

"To je sve u skladu sa zakonima i propisima, i to je sve što mogu da vam kažem", kratko je za 021 rekao Bokan, potvrđujući da je sada izvršni direktor Stambene agencije.

Ipak, Bokanovim zapošljavanjem je prekršena Odluka o dozvoljenom broju zaposlenih koju je u februaru donela Skupština grada. Naime, prema ovoj odluci u Agenciji je broj zaposlenih ograničen na osam, a sa Bokanom ih je sada 10.

V.d. direktora Goran Zarić za 021.rs kaže da ga je Bokan dočekao u Agenciji nakon što je postavljen na ovu funkciju.

"Bokan je zaposlen u Stambenoj agenciji na osnovu sporazuma između JKP "Vodovod i kanlizacija" i Stambene agencije krajem juna, odnosno pre mog imenovanja", takođe je bio kratak Zarić. On nije naveo šta tačno stoji u sporazumu i koja će biti sudbina "prekobrojnih radnika".

Podsetimo, na poslednjim izborima u aprilu Bokanov pokret nije prešao cenzus. Nakon toga, usledila je smena kadrova 3D iz lokalne vlasti gde su bili od 2012. godine. Oni su tada u Skupštinu grada ušli kao manjinska partija - Romska demokratska stranka, a pred sudom se još vodi postupak zbog kupovine glasova.

Tokom protekle četiri godine Bokanova stranka je na upravljanje najpre dobila Spens, pa Urbanizam, a nakon toga Vodovod i Čistoću gde su kadrovali zajedno sa SPO, dok je on sam jedno vreme bio i direktor Urbanizma. Dok su učestvovali u vlasti, pratile su ih afere, poput one kada je bila podmetnuta bomba ispod Bokanovog službenog automobila dok je bio direktor Urbanizma. Najviše je ipak odjeknula, čak i van granica Srbije, ona o osveštavanju vode iz gradskog vodovoda.

Komentari 101

  • velvet

    31.07.2016 09:13
    dokle
    DDD iliti DOKLE DRUGOVI,DOKLE?
  • N.SAD

    31.07.2016 08:21
    Zašto sad voda iz česme ovako zaudara?
  • Novosadjanin

    29.07.2016 22:19
    Znaci podrzava ga vlast SNS posto covek nije prosao cenzis. Necim ih je zaduzio, mozes misliti cime on nekog moze da zaduzi, samo pljackom. Jadan si ti vucicu kadati trebaju ovakve prikolice

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti