Zoran Đerić novi upravnik Srpskog narodnog pozorišta

Pokrajinska vlada danas je imenovala Zorana Đerića za vršioca dužnosti upravnika Srpskog narodnog pozorišta umesto dosadašnjeg Aleksandra Milosavljevića.

Đerić (1960) je bio upravnik i dramaturg Pozorišta mladih, takođe i glavni i odgovorni urednik izdavačke delatnosti Kulturnog centra Novog Sada, a gostujući je profesor na univerzitetima u Pragu, Gdanjsku, Krakovu, Banja Luci i u Novom Sadu.

Diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu na grupi za jugoslovensku i svetsku književnost, a na istom fakultetu je i doktorirao.

Prethodni upravnik SNP-a Aleksandar Milosavljević bio je jedan od potpisnika javnog pisma podrške Demokratskoj stranci pred ovogodišnje izbore na sva tri nivoa.

  • Luka

    02.08.2016 01:47
    Odgovor Ivani
    Ne znam sme li se ovde staviti link, da bih mogao da polemišem sa vama o činjenicama i dokazima koji su izneti protiv Zorana Đerića.
    Meni je dovoljan bio pogled na zvanje za užu naučnu oblast Istorija i teorija filma i teatra, koju je dobio od Senata Univerziteta u Banjaluci, a da je njegova naučna oblast uporedna književnost.
    Odluku o dodeljivanju zvanja možete pogledati na sajtu Univeruiteta u Banjaluci pošto je rad univerziteta javan:
    http://www.unibl.org/uni/sajt/doc/odluke/2010/vanredni-profesori/ZoranDjeric.pdf
    Profesor Đerić je profesor sa lažnim protivzakonito stečenim zvanjem i koliko vidim već 10 godina tako predaje na tom nesrećnom univerzitetu.
    To što je umesto filma i pozorišta proučavao književnost vama je svejedno, a eto u Beogradu se te dve odblasti proučavaju na dva različita univerziteta.
    Profesor Đerić nije nepismen i to mu niko ne spočitava, ali se ne bavi onim za šta se školovao već glumi dramaturga i istoričara filma i teatra.
    O njegovoj etičnosti najbolje govori način na koji tretira studente tamo gde predaje, to jest generacije sa te akademije izlaze bez ikakvog znanja, jer em ne vlada materijom koju bi trebalo da predaje, em ne dolazi, em tu decu ocenjuje testom koji im šalje mejlom!
    Uostalom evo linka pa neka čitaoci procene prema navedenim dokazima ko je u pravu.
    http://bodljikava.blogspot.rs/2016/04/slucaj-zorana-erica-na-univerzitetu-u.html
    A vaš privatni stav o Zoranu Đeriću ne dovodim u pitanje, privatni stav i privatni odnosi nisu mi tema.
  • Ivana

    31.07.2016 09:03
    Odgovor Luki
    Poštovani Luka,
    nije sve što piše na internetu istina. I o vama bismo po svojoj prilici pročitali svašta, samo kad biste nam napisali svoje pravo ime i prezime.
    Gospodin Đerić je pre svega gospodin, ozbiljan čovek, zatim vredan i posvećen naučnik, pesnik, stručnjak u toj oblasti. Autor je više stručnih radova i monografija, nego što ćete biti kadri da do kraja života pročitate. Ukoliko do sada niste, molim vas da detaljno proučite njegovu bibliografiju, biće vam od koristi, makar da ne prosipate neistine uvetar.
    Za to mesto ga kvalifikuju lične sposobnosti, umešnost ophođenja sa ljudima i posvećanost pozorištu i poslu.
    Pored toliko diletanata koji su aktivni na javnoj sceni, uhvatili ste se za najborazovanijeg i nejčestitijeg čoveka kog ja poznajem.
    Zato pametni ljudi odavde i odlaze, jer ih stave u isti koš sa partijskim vojnicima.
  • bernie sanders

    30.07.2016 16:34
    kuku i lele
    Kada se govori o bivšem, najpre treba reći hvala bogu da je bivši. On je u toj kući na ovoj ili onoj funkciji već više od 12 godina, iako je njegov intelektualno-organizatorski nivo nivo neke gradske biblioteke u gradu do 20 000 stanovnika. Ako me sećanje dobro služi i obrazovanje mu je bilo diskutabilno, mislim da je u međuvremenu završio fakultet. Direktorovanje je otkrilo ili podgrejalo njegove mane, kao npr. sklonost prema neumerenosti u piću. Što se tiče budućeg, on je u tome drugačiji, miran čovek. Poslušan, tako da verujem da će mnogi reditelji bliski vladajućoj garnituri naći angažman u SNP tokom narednih sezona.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.