Na Klisi, Limanu i u prigradskim naseljima nema virusa Zapadnog Nila

U 13 uzoraka komaraca uzetih u utorak, 16. avgusta na Limanu, Klisi i u prigradskim naseljima (Rumenka, Kać, Kovilj, Kisač, čenej, Budisava) nije pronađen virus Zapadnog Nila, navode u Ciklonizaciji.

U prethodnim analizama ovog preduzeća i Instituta za javno zdravlje Vojvodine, sprovođenih tokom jula, nije pronađen virus u komarcima, a nešto kasnije je detektovan u dva uzorka komaraca iz Petrovaradina u okviru analize Batuta i Zavoda za biocide iz Beograda.

U 12 uzoraka koje je Ciklonizacija skupila u prvoj polovini avgusta, IZJZV je virus pronašao u jednom uzorku u Veterniku.

"Na osnovu ovih istraživanja, Ciklonizacija je proteklih dana izvela niz kombinovanih tretmana protiv komaraca upravo na području Petrovaradina i Veternika, kao i okolnih naselja, posebno Avijatičarskog naselja i Novog naselja", kaže Dario Aćimović iz preduzeća i dodaje da se situacija prati i analizira i to će se činiti do kraja sezone.

Zbog čega ima više komaraca u Novom Sadu ove godine čitajte OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti