Novosađanin automobilom i pesnicama nasrnuo na policajca

Novosadska policija privela je 44-godišnjeg Novosađanina G. M. koji je nasrnuo i povredio policajca u subotu, 20. avgusta u Ulici Maksima Gorkog.

Incident se dogodio tokom utakmice visokog rizika Partizan - Spartak, na zatvorenoj raskrsnici Maksima Gorkog i Dimitrija Tucovića, koju je samostalno obezbeđivao saobraćajni policajac. Pojavio se G. M, koji je želeo da svojim vozilom prođe ulicom, što mu je onemogućeno. Ubrzo je došlo do rasprave između muškarca i policajca, koji je objašnjavao da je ulica zatvorena i da se mogu koristiti drugi pravci.

Muškarac se razbesneo, vređao policajca, odbio da pruži ličnu kartu, a kao krajnji potez ušao je u svoj automobil i nasrnuo na novosadskog policajca.

Vukao je policajca, koji se držao za vrata, nekoliko metara dok se nije zaustavio. Kolege policajci su došli u pomoć.

Pre nego što se otrgao i pobegao, napadač je naneo lake telesne povrede policajcu u predelu glave. Nakon što je napadača policija pronašla i privela, tužilaštvo inicijalno nije odredilo pritvor. Međutim, prema informacijama Strukovnog udruženja policije "Dr Rudolf Arčibald Rajs", danas je određeno zadržavanje G.M.

Kako za 021 kaže predsednik SUP-a Nenad Ljubišić, ovaj stav tužilaštva pokazuje da se se napadi na službena lica i njene institucije dalje neće tolerisati, niti tako sme da bude.

"Ovim se štite, ne samo policijski službenici, već i drugi državni službenici koji imaju status službenih lica i uglavnom obavljaju poslove iz delokruga državne uprave ili komunalnih propisa, odnosno poverena su im ovlašćenja da postupaju u ime države ili gradova. Stoga Strukovno udruženje policije podržava i sve reforme koje za cilj imaju profesionalizaciju, selekciju i standardizaciju službenika i podizanje nivoa efektivnosti i efikasnosti obavljanja poslova i operativnosti organizacionih jedinica organa uprave i policije kao takve", navodi on.

Kako dodaje, iz godine u godinu je sve više zabeleženih napada na službena lica i vreme je da se zauzme oštar stav i tome stane na kraj. 

  • Разум

    24.08.2016 11:20
    @ Комша
    Ако полиција каже да не може да се прође ја не могу да разумем како некоме може да падне на памет да инсистира нарочито за тако баналан разлог као што је гаража. Па на шта би личило кад би при свакој блокади из било ког разлога туда и даље пролазио како коме одговара, да се паркира, да однесе тетки лек ... Затворено је и даље НЕ МОЖЕ.
    И немојте сад оне стандардне приче није требало затварати, није морало, ово оно. ЗАТВОРЕНО И ТАЧКА. Кад то једном утувимо у главу бићемо спремни да будемо као нормалан свет.
  • @Komša

    23.08.2016 14:58
    Komšo, tvoj komša je pokušao vozilom da usmrti službeno lice. Nije to nikakav nesporazum.
  • ex chapman

    23.08.2016 10:02
    eto tako
    tako je to kad policija štiti huligane od građana. "navijači" imaju status kao svetski državnici ili filmske zvezde - šetaju se gradom uz pratnju policije, zatvaraju se ulice za saobraćaj zbog njih... sa kojim obrazloženjem se zatvara ulica kada je utakmica? jel se utakmica možda igra na ulici? daj onda da stadion pretvorimo u dino-park ili tržni centar (nema ih dovoljno) a za svaku utakmicu lepo zatvorimo Bulevar i nek tamo igraju. samo molim vas nek utakmice uvek budu radnim danom u vreme špica, da se napravi što veća gužva i da što više ljudi trpi torturu zarad šačice manijaka! ne znam detalje ovog konkretnog slučaja ali me uopšte ne čudi da je čovek poludeo nakon što mu je rečeno da ne može da prođe kolima kroz ulicu zato što se "navijačima" mora dati prostora da se "izduvaju"! sutra će nas iseljavati iz stanova da bi provalnici mogli da obavljaju svoj zanat! ALO, osvestite se! ulice i ceo grad pripadaju civilizovanim građanima (koliko god da ih je malo ostalo) i posao policije je da to obezbedi! ne opravdavam nikakve napade na policiju, ali ako policija želi poštovanje, morali bi prvo sami sebe da poštuju, tj. zakon i tu uniformu koju nose!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti