Dozvolu imaju samo dva splava na Dunavu, inspekcija nemoćna

Samo dva splava, od ukupno 18 koji rade duž reke na području grada Novog Sada, imaju dozvolu za korišćenje dela obale i vodenog pojasa na Dunavu.

Saobraćajna inspekcija je za sada nemoćna jer više godina putem javne nabavke traži "vodenog pauka". U toku je priprema petog po redu oglasa u protekle dve-tri godine.

"Ugostiteljima nedostaju dozvole, koje svake godine treba da ishoduju od Gradske uprave za saobraćaj i puteve radi korišćenja dela obale i vodenog pojasa pa je u toku 16 upravnih postupaka da plovila budu uklonjena prinudno. Smatram da razlog za nelegalan rad više treba tražiti u uslovima koje treba ugostitelji da ispune radi dobijanje dozvole od Grada, nego u iznosu godišnje takse", kaže glavni saobraćajni inspektor pri Gradskoj upravi za inspekcijske poslove Siniša Vujinović za "Dnevnik".

Vujinović navodi da je inspekcija protiv vlasnika više puta pokretala prekršajne postupke, ali, i pored novčanog kažnjavanja, nisu postupali po pravosnažnim rešnjima i sami ih odneli.

"U protekle dve-tri godine imali smo četiri postupka javne nabavke za "vodenog pauka" – plovilo s tegljačem i potiskivačem koji bi nosilo objekte na Dunavu, ali su one uvek obustvljane. Niko se nije javljao na oglase, a javne nabavke su jednostavne. Tražimo samo firmu koja ima plovilo da može da vuče teret", kaže glavni saobraćajni inspektor.

On naglašava da Gradska uprava za inspekcijske poslove priprema dokumentaciju za novu javnu nabavku uklanjanja plovila i plovnih objekata, i javnu nabavku za čuvanje plovila. Prema njegovim rečima, bilo je nekih priča o tome da će Grad kupiti "vodenog pauka", ali je to skupa investicija, najjeftniji košta 350.000 evra.

  • /

    27.08.2016 19:59
    /
    tako se i za ovaj vikend rusi zgrada na cosku brace ribnikara i bulevara

    pazi, opet za vikend
  • NS citizwn

    27.08.2016 08:08
    Sve se može kad se hoće
    Izgovori inspekcije su vrlo naivni.Da bi se neki objekat kao što je splav zatvorio nije potrebno i da se fizički ukloni.Dovoljno je rešenje inspekcije koje se ostavi na splavu zakucano za neka vrata ili slično mesto i stavi se traka sa pečatom i plombom ili šta već stavljaju kojom se obeleži da je objekat zatvoren po nalogu inspekcije.Ako vlasnik pokida traku ili nastavi da radi to je ometanje službenih lica u obavljanju poslova odnosno skidanje službenih pečata i to je poseban dodatni prekršaj a možda i kriv.delo.Pa ko voli nek izvoli.A ovi šefovi inspekcija očigledno ne smeju to da urade jer ovi splavari imaju neku SNS ili sličnu zaleđinu.E pa gospodo inspektori ako ne smete da radite svoj posao nađite neki drugi posao koji smete i možete da radite.Naći će se neko ko će raditi vaš posao.Još ,srećom ima poštenih i profesionalnih ljudi.
  • Poreski obveznik

    25.08.2016 20:35
    Prijava...
    OK rade bez dozvole za korišćenje dela obale. Ali, da li to znači da nemaju ni poresku prijavu, pib, da li evidentiraju pazare fiskalnim kasama, daju li fiskalne račune za prodato piće... Da li su svi radnici na tim splavovima prijavljeni i da li im plaćaju poreze i doprinose??? Ako su odgovori na poslednja četiri pitanja potvrdna, ja bih im i progledao kroz prste, ovu sezonu, u vezi te dozvole!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti