Radna grupa za poboljšanje biciklističkog saobraćaja u Novom Sadu

Gradsko veće je na sednici u sredu, 7. septembra, odlučilo da formira radnu grupu koja će sagledati stanje i predložiti mere za poboljšanje uslova u biciklističkom saobraćaju u Novom Sadu.

Kako se navodi, radna grupa će analizirati trenutno stanje i potom Gradskom veću dostaviti izveštaj sa predlogom koje aktivnosti treba preduzeti da se poboljša biciklistički saobraćaj.

Nije, međutim, postavljen vremenski rok u kome moraju da obave posao.

U radnu grupu su, pored predstavnika gradske vlasti - Gradske uprave za saobraćaj, Parking servisa, Zavoda za izgradnju grada i Urbanizma, ušli i Valentina Basarić sa Fakulteta tehničkih nauka i Marko Trifković iz Udruženja "Novosadska biciklistička inicijativa".

  • Bicikl

    12.09.2016 10:47
    PREDLOG
    Ako bi procitali oni kojih se sve ovo tice,predlazem:
    Prvo da se ne svadjamo preko komentara.Ima raznih biciklista kao i raznih pesaka itd.
    Dajmo da profunkcionisu ravne i siroke biciklisticke staze jer za to nas grad ima uslova.
    Ravan,sirok bilo bi mesta za oba pravca sa obe strane ulice!
    Sta bi dali beogradjani da mogu da imaju to sto mi imamo?
    Ne znam sta TACNO u zakonu pise,ali motori ,bez obzira koliko mali bili (a voze i oni KRUZERI-motori) ne bi trebalo da budu na biciklistickoj. Njih ne pokrece snaga VOZACA vec MOTOR,pa im je mesto medju automobilima.
    Svi prelazi u gradu imaju visoke bankine cak i gde je "spust"pravljen u nivou sa drumom vec te na pesackom ostrvu ceka bankina.
    Valjda zbog behatona plocica koje su postavljene u celom gradu,decija kolica se voze po betonskoj stazi biciklista,da se bebe ne bi truckale a tesko je i dici prednje tockove kolica i popeti se na bankinu.
    Oni koji budu resavali pitanje biciklistickih staza ali i pesackih,morali bi te puteve da sami prodju u INVALIDSKIM KOLICIMA !!!NE SALIM SE. Tako bi SAMI videli koliko prepreka ima u gradu.
    Blagi spustovi na svim pesackim prelazima za bicikliste i pesake moraju se napraviti,tako nece na semaforu biti 3 kolica i 6 biciklova i svadja izmedju pesaka i biciklista.
    I MOLIM VAS-PROSIRITE BICIKLISTICKU na keju (kao sto je u Fruskogorskoj ulici) ili napravite JOS jednu biciklisticku s druge strane. Na njoj su i biciklovi sa 4 tocka na iznajmljivanje i rolerasi i skejtovi itd,ne moze se voziti. Hvala
  • yu-go-oh

    11.09.2016 15:02
    razmaženi pešak
    Dobro je ako je samo 17 godina od poslednjeg održavanja u pitanju. Vidi se kada se neko provoza njom da je u super stanju, veoma očuvana... da je makar 20, pa da biciklisti imaju razloga da se bune...

    Pešaci moraju da se uvere da nema biciklista na stazi i to ne samo biciklista koji voze u predviđenom smeru. Isto tako sam ja u automobilu dužan da propustim pešaka na kolovozu čak i kada prelazi na 10 metara od pešačkog, a ne da ga zgazim i da pričam "nisam ga očekivao da će biti van pešačkog, a eto tu mu je pešački".
  • @Lala

    11.09.2016 13:21
    Reći da biciklistička staza u Futoškoj nije pipnuta 30 godina je blago rečeno neozbiljno.Potpuno je rekonstruisana 1999e, a i kasnije par puta popravljana na nekim mestima.Vi biciklisti ste postali jako agresivni.Kada me udarite dok prelazim vašu stazu jer ne očekujem da vozite kontra smerom, onda se svađate, a ni propise ne znate.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.