Uklanjaju havarisana i napuštena vozila sa parkirališta

Uklanjanje havarisanih i napuštenih vozila sa novosadskih parkinga počeće u četvrtak, 15. septembra, povom Dana obeležavanja svetske akcije "Očistimo svet".

"Parking servis" godišnje ukloni između 150 i 200 automobila koji zauzimaju parking mesta a ne koriste se, o čemu je 021.rs već pisao.

Najčešće se radi o havarisanim i neregistrovanim vozilima, a ona se uklanjaju po nalogu saobraćajne policije. Oni ne predstavljaju problem samo zbog toga što zauzimaju parking prostor, već i zato što zagađuju životnu sredinu zbog isparenja kiselina iz akumulatora i curenja ulja.

Takođe, čest slučaj i da se automobil koji je oštećen u saobraćajnoj nezgodi ostavi na obližnjem parkiralištu. Tada se vlasniku daje nekoliko dana da sam skloni vozilo, a ukoliko to ne uradi, onda to čini "Parking servis", a troškove snosi vlasnik.

Ukoliko se vlasnik ne javi ni nakon odnošenja, automobil se prodaje na licitaciji, a novac se uplaćuje u budžet grada.

Apeluje se na građane koji primete ostavljene automobile da slučaj prijave Gradskoj inspekciji na brojeve telefona: 4872-402 i 4872-403. 

  • danilo

    15.09.2016 16:16
    botovi
    Botovi prijavite saobracajnoj inspekciji takva auta.Koliko sam razumeo parking samo nosi na svoj depo saobracajne inspekcij,a ne na depo parkin servisa.budimo realni.
  • Isajderska info

    14.09.2016 21:39
    To je notorna laž. Takva kola parking servis nosi samo ako je primoran. Od kad postoji je odneo 10-15 takvih vozila jer nemaju gde da ih drže. Ona kola po koja niko ne dođe su već zakrčila za skupe pare iznajmljeni prostor i ne pada im na pamet da ta kola nose. Aj da se kladimo i da vidimo koliko će to takvih kola odneti na taj „praznik“ al ne po računici portparola nego koliko će ih osvanuti na platou u parking servisa. Ja se kladim 1 najviše. Oni su: glupi, smotani, nesposobni, trapavi, bezobrazni......
  • *_*

    14.09.2016 19:54
    !
    @detos, bravo za komentar.

    Potpisujem!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti