Novi Sad dobija Akva park kod Spensa 2018?

Novosadska vlast nije odustala od izgradnje Akvaparka kod Spensa, a procenjena vrednost ove investicije je preko 600 miliona dinara.

Naime, prilikom poslednjih izmena planova poslovanja Spensa, kada su izdvojena dodatna sredstva za uređenje sadržaja na Sajmištu, u planu je napomenuto da se u 2017. godini planira izdvajanje prvih šest miliona dinara za projektovanje Akva parka. U istom aktu se navodi da bi izgradnja Akva parka trebalo da počne 2018. godine.

"U 2018. godini planiraju se sredstva od 600 miliona dinara za izgradnju Akva parka u skladu sa ciljem, misijom i vizijom razvoja Spensa, a u želji da zabavno rekreativni sadržaji budu dostupni građanima Novog Sada i drugim posetiocima grada", navodi se u planu poslovanja Spensa.

Zanimljivo je i da se iz ovoga vidi da lokalna vlast planom za Akva Park nije odustala od Spensa kao sportskog i poslovnog centra iako je pre samo nekoliko meseci pored ovog objekta prodala plac namenjen za gradnju tržnog centra znatno većeg od Spensa.

Kažimo još da je poslednjim izmenama u planu poslovanja Spensa za ovu godinu iz budžeta Grada dato šest miliona dinara za Sajmište i to konkretno za projektovanje revitalizacije celog tog prostora, odnosno odbojkaških i fudbalskog terena i staze za trčanje, gradnju prve faze teretane na otvorenom i rekonstrukciju dečijeg igrališta.

  • tony

    18.04.2017 13:47
    hell, no
    ...aqua park u centru grada??? Ima li iko mozga u gradskoj upravi?
  • /

    03.10.2016 09:38
    /
    spens je i planiran kao centar u vreme komunista.
    bilo je takmicenje brejkdensa, pustali su par filmova, disko bar u lokalu pored amfiteatra...

    nefunkcionalnost se pokazala vec tada
  • Vojvosadjan

    03.10.2016 09:13
    Prosle godine je bilo akva park kod sajma, ove kod Spensa.. sledece na Adicama jel?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti