FOTO, VIDEO: Topovski plotuni i oslobađanje broda od terorista na Keju u susret 22. oktobru

Zvuci kamiona, borbenih vozila, preleta helikoptera i aviona i povremeni pucnji manevarske municije uz muziku sa razglasa, odzvanjaju i danas Beogradskim kejom dok se Vojska Srbije sprema za paradu 22. oktobra povodom Dana oslobođenja Novog Sada.

Beogradski kej, od drumsko-železničkog mosta do Doma Vojske, veći deo dana je uglavnom zatvoren za saobraćaj, a u traci bližoj Dunavu parkirana su vozila Vojske Srbije, kao i oprema koju su proizveli "Jugoimport SDPR" i Vojno tehnički institut.

Pored Doma Vojske sa čijeg balkona će se u subotu držati govori tokom parade, postavljena je i velika tribina, a u dvorištu se nalaze šatori gde će verovatno biti posluženje za "VIP goste".

Dok vojnici glancaju tenkove i druga vozila, nad Novim Sadom preleću helikopteri i avioni, a pripadnici Rečne flotile redovno vežbaju na reci.

Danas od 13 časova održana je i generalna proba parade, pa su pojedini Novosađani mogli da vide šta se sprema za glavnu svečanost. 

Tokom probe, sa Petrovardinske tvrđave su se čuli počasni topovski plotuni, a najatraktivniji deo vežbe je bio kada su pripadnici Rečne flotile uz podršku Ratnog vazduhoplovstva demonstrirali desant na obalu i neutralisanje neprijateljskog položaja, kao i oslobađanje broda koji su zaposeli teroristi. 

Više o samoj paradi koja će početi u subotu u 12 časova pogledajte u najavi Ministarstva odbrane, a o organizaciji saobraćaja u ovoj vesti.

  • Zvekete

    24.10.2016 07:47
    A i to malo...
    ...ribe u Dunavu su isfrustrirali.

  • mile

    23.10.2016 17:44
    Bruka I sramota.Samo plase narod.
  • @Austrougar

    23.10.2016 15:52
    Pluskvamperfekat
    O, Austrougare-davno prošlo vreme, ti nema šta da braniš... smeš samo da se kriješ iza tastature i da sipaš vatru... al razumem te... teško je nemati a još teže nemoći!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti