Novi Sad dobio 43 miliona za uređenje Kampusa

Dvanaest opština i jedna škola dobili su sredstva za realizaciju projekata od Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine.

Uprava je sprovela pet konkursa - u oblasti komunalne hidrotehnike, saobraćajne infrastrukture, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, kulture i osnovnog obrazovanja i vaspitanja. 

Ukupan iznos dodeljenih bespovratnih sredstava je 371.2 miliona dinara, a biće utrošena za sanaciju puteva u Irigu, Odžacima, Staroj Pazovi, Temerinu i Senti; za izgradnju vodovodne mreže, kanalizacije i sistema za prikupljanje otpadnih voda u Vrbasu, Šidu, Novom Kneževcu i Kovinu, za sanaciju saobraćajnica, njihovu rasvetu i izgradnju kolovoza u Kovinu, Kuli i Beloj Crkvi, dok će u Irigu biti izvedena druga faza rekonstrukcije rodne kuće Borislava Mihajlovića Mihiza.

U Novom Sadu će biti uređene saobraćajne površine u okviru Kampusa, a dogradiće se dva sprata nad delom škole "Vasa Stajić". Za uređenje Kampusa Grad je dobio 43,2 miliona dinara, a za dogradnju na objektu OŠ "Vasa Stajić" dodeljeno je 32,9 miliona dinara.

"Uređenje studentskog kampusa u našem gradu, koji je univerzitetski centar ovog dela naše zemlje, bilo je neophodno, jer u njega nije ulagano tri decenije. Pokrajina će u tom projektu učestvovati obezbeđivanjem polovine neophodnih sredstava, kao i Grad, pa će tako JP 'Zavod za izgradnju grada' odmah pokrenuti javnu nabavku, a rezultat će biti moderno opremljen i rekonstruisan kampus", naveo je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nedeljko Kovačević pozvao je predsednike opština da sa svojim saradnicima dobro pripreme projekte koje će Uprava za kapitalna ulaganja objaviti početkom sledeće godine.

  • Predlog kriminalca

    04.11.2016 10:35
    Evo, okačiću vam ja neke led diode na ono drveće po kampusu.
    Za tričavih par miliona.
    A mogu i koncert za NOvu Godinu da vam organizujem?
    Ionako se fakture nigde ne prikazuju javnosti.
  • Vox populi

    04.11.2016 07:06
    Citam "sanacija puteva u Irigu....", a da se neko pozabavi tom opstinom i time da ne postoji autobuski prevoz do Vrdnika vec neko vreme !!!
    Banja Vrdnik !!! A da ne pricam o stanovnicima Vrdnika i ostalih okolnih mesta - odseceni od sveta u 21.veku !
    Moze li se neko time pozabaviti?
    Samo pitam....
  • Kaligula

    03.11.2016 20:51
    Vreme je za izradu novih metalnih popuna i slicnih budalastina, da tu i tamo jos secnu neku vrpcu drparosi...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti