Novi Sad domaćin šahovske Lige šampiona

Novi Sad je od danas do 13. novembra domaćin jednog od najvažnijih međunarodnih šahovskih turnira - Evropskog klupskog kupa, popularne šahovske Lige šampiona.

Među 600 takmičara iz 80 klubova širom Evrope, nalazi se i 30 vrhunskih svetskih velemajstora.

Organizaciju ovog takmičenja Evropska šahovska unija poverila je Šahovskom savezu Srbije, a Novi Sad je dobro poznat šahistima iz celog sveta kao domaćin jedne od najboljih Olimpijada ikada, održane 1990. godine na Spensu. U Novom Sadu je takođe bilo održano Evropsko ekipno prvenstvo 2009. godine. 

"Ponosni smo što će Šahovski savez Srbije i Grad Novi Sad ugostiti šahiste iz cele Evrope, od Velsa do Azerbejdžana i od Norveške do Grčke", ističu u Šahovskom savezu Srbije i dodaju da evropski klubovi dovode igrače i sa drugih kontinenata, iz Kine, Indije i Kube.

Zbog velikog interesovanja šahista čiji klubovi se nisu kvalifikovali za Evropski kup, kao i amatera ljubitelja drevne igre, Šahovski savez Srbije u saradnji sa Šahovskim savezom Novog Sada organizuje u istom terminu Otvoreno prvenstvo Srbije za 2016. godinu. Ovo će biti najkvalitetniji otvoreni turnir u našoj zemlji još od vremena SFRJ.

Teme

ŠAH
  • Marko

    08.11.2016 12:23
    Gde pratiti
    Turnir možete pratiti na portalu www.ches24.com
    https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/european-club-cup-2016/3/1/1
  • Brane

    07.11.2016 17:46
    sah
    Gde se tacno igra turnir i jel moze nekako da se prati?
  • /

    04.11.2016 23:19
    /
    aaa zato se ukrasava grad. zbog potemkina
    isti razlog kao i za rukometno prvenstvo pa su tezge sa trga sklonjene i poskidani pred katolicki bozic

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti