Prepirka novosadskih naprednjaka i demokrata oko gašenja ZIG-a i Poslovnog prostora

Odbornička grupa Demokratske stranke u novosadskoj Skupštini će zatražiti da se zakaže sednica na kojoj će se raspravljati o gašenju Zavoda za izgradnju grada i Poslovnog prostora.

Novosadske demokrate su danas u saopštenju optužile gradsku vlast da je proces transformacije gradskih javnih preduzeća "svela na premeštanje odbornika i funkcionera vladajuće Srpske napredne stranke koji su zaposleni u tim preduzećima na dobro plaćena radna mesta u drugim državnim firmama".

Demokrate ocenjuju da na taj način gradska vlast od svojih odbornika i funkcionera, koje je prethodno sama zaposlila u spomenuta preduzeća, pravi "kastu privilegovanih koji će sačuvati ničim zaslužene velike plate".

S druge strane, novosadski naprednjaci odbacili su kritike demokrata i poručili da DS nije sproveo reforme iako je imao dovoljno vremena za to.

SNS u saopštenju ističe da "intenzivno radi" na reformi gradske uprave i navodi da najveći problem sa kojim se susreće jeste "višak zaposlenih iz perioda vladavine DS-a". Naprednjaci su još potvrdili da uskoro više neće postojati Zavod za izgradnju grada i Poslovni prostor, jer su ova preduzeća indirektni budžetski korisnici.

Podsetimo, kako je 021 ranije najavio, ova dva preduzeća trebalo bi da, prema Zakonu o budžetskom sistemu, budu ugašena do 1. decembra, o čemu više možete pročitati OVDE.

  • Ana

    08.11.2016 05:20
    Da objasnim
    Da objasnim prostu stvar: ulica u kojoj živim, 1300 kaplara, je bespotrebno reasfaltirana iz veoma jednostavnog razloga. Direktor ZIG-a živi ovde. :)
    Slažem se doduše sa time da je ulica stvarno frekventna i da mnogo vozila ovuda prolazi, ali nije ništa bolja sada nego što je bila pre. Jedino su usput napravili prelaze pristupačnijim za invalide, što je naravno super i radi se svuda. Međutim, jasno je svima da za to nije trebalo da se sređuje čitava cesta dok se ostale u gradu bukvalno raspadaju i moramo da pamtimo gde je koja rupa.
    Da je ovaj posao imao nekog smisla ja bih prva trebala biti sretna pošto tu i sama stanujem.
  • marija

    07.11.2016 11:24
    uzas
    Stranke dovodile nestručne ljude u ZIG, zbog toga je ZIG totalno izgubio na kredibilitetu, kako i ne bi kada je zaposljavao bageriste i zanatlije i to sve u jednom danu njih 30, da bi posle par meseci svi bili "fakultetski" obrazovani... smejurija.
  • Ana

    07.11.2016 10:36
    Živim baš tamo i vozim po celom gradu pa znam. Isto bi ti rekao i svaki taksista.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti