FOTO: Nestali stubići u Miletićevoj, pojačava se kontrola vozila u pešačkoj zoni

Inspekcije i saobraćajna policija će pojačati kontrolu u pešačkoj zoni nakon što su nestali stubići u Miletićevoj ulici koji su sprečavali ulazak vozila, saznaje 021.

U dopisu Gradske kuće, koja je odgovorila na pitanja 021.rs šta će se preduzeti da se spreči nedozvoljeni ulazak vozila u pešačku zonu jer su u Miletićevoj ulici uklonjeni stubići, navedeno je i da će oni uskoro ponovo biti postavljeni.

"Izlaskom na teren saobraćajnog inspektora za kontrolu puteva Grada Novog Sada 4. novembra, konstatovano je da na uglu Miletićeve i Grčkoškolske ulice nedostaju četiri stubića koja štite pešačku zonu od ulaska motornih vozila. Saobraćajni inspektor je pokrenuo upravni postupak postavljanja stubića na navedenoj lokaciji, odnosno dat je nalog "Zavodu za izgradnju grada" da se isti postave i vrate u tehnički ispravno stanje. Pešačka zona će se intezivnije kontrolisati od strane saobraćajne policije i saobraćajne inspekcije, do postavljanja stubića, a sve u svrhu bezbednijeg kretanja pešaka", naveo je glavni saobraćajni ispektor Siniša Vujinović.

Podsetimo da je u pešačku zonu u centru grada od početka osamdesetih godina prošlog veka dozvoljen ulazak samo hitnim službama (policiji, vatrogascima, hitnoj pomoći i vozilima javnih preduzeća), stanarima i vozilima koja koriste gradonačelnik i Gradsko veće, dok dostavna vozila imaju pravo da uđu u kratkom periodu u ranim jutarnjim časovima.

Tokom devedesetih godina je bilo puno slučajeva neovlašćenog ulaska. Takođe, iako je pre desetak godina urađena velika revizija dozvola kada je uveden novi elektronski sistem sa rampom i posebnim čip karticama, i dalje u pešačku zonu umeju da uđu i oni koji imaju falsifikovane kartice ili su ih dobili iako na to nemaju pravo. Uz to, dešava se i da bahati pojedinci zaobilaze rampe i stubiće ili ih izvale iz asfalta, uklone i onda slobodno prolaze.

  • Yoja

    14.11.2016 19:48
    Mantijaši?
    Na njih niko ne sumnja?
  • Jednostavno

    14.11.2016 18:12
    Šta će ti stubići?
    Kamere. Slanje kayne sa fotografijom na adresu.
    Gotova priča - radostan budžet Grada Novog Sada!
    Ima jeftinih kamera, jeftinijh od tih stubića na kilo.
  • Sima

    14.11.2016 17:37
    kvalitet katastofa
    Ko u celom Novom Sadu pronadje i jedan stubic koji nije zardjao, ja ga castim!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti