Direktor Doma u Veterniku uskoro i zvanično smenjen

Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova pokrenuo je postupak za razrešenje direktora i imenovanje vršioca dužnosti direktora Doma za decu ometenu u razvoju u Veterniku.

Po završenim procedurama, Pokrajinski sekretarijat kao osnivač Ustanove daje predlog Pokrajinskoj vladi za imenovanje vršioca dužnosti, kažu za 021 u tom sekretarijatu.

Da će direktor Doma Zoran Arbutina biti smenjen, ranije je potvrdio za 021 pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić.

Kako je rekao, nakon izveštaja inspekcije o požaru koji se dogodio u maju ove godine, a u kojem je stradao S.T. (22), bilo je očekivano da Arbutina podnese ostavku, ali pošto se to nije dogodilo, on će u svakom slučaju biti smenjen jer mu ističe mandat.

Opširnije o smeni Arbutine možete pročitati OVDE.

  • Vaspitacica

    16.11.2016 12:47
    Na internetu sam pre godinu-dve nasla izvestaj EU komisije o uslovima u domovima za MR lica u RS. Izvestaj je katastrofalan a Dom u Veterniku se najlosije kotirao-opisali su da ne samo da se korisnici zanemaruju nego je na granici zlostavljanja(npr. nepokretni su bili smesteni u sobe na spratu-znaci nikad ne vide belog dana osim kroz prozor). A svi znamo kako se situacija sminka kada dolaze neke inspekcije onda mozemo zamisliti sta je inace-to znaju samo stinjenici i oni koji tamo rade.
    Problem kod nas je to partijsko postavljanje na rukovodece funkcije i dok je toga svima nam se crno pise.
  • Veljko

    16.11.2016 11:39
    Karabatak
    Taj arbutna je toliko loseg naneo toj ustanovi da je prosto neverovatno da je jos uvek direktor,svima zaposlenima je jasno kao dan da taj covek ne bi mogao ni stado ovaca cuvati a kamo li voditi nekad renimiranu ustanovu,toliko
  • ko to laze

    16.11.2016 11:25
    raspitajte se
    Radnica nije ni najmanje kriva, krivi su oni koji su joj naredili tj.direktor, socijalni radnici, ljudi problem je soba za kaznjavanje i zakljucavanje koja evidentno postoji i koju ni oni ne negiraju, problem su bili nepokretni sticenici koje vezuju i zakljucavaju i sve to je konstatovalo ministarstvo i nakon toga nije 3 godine vecina negativnih stvari otklonjena a to je kriv direktor koji samo trazi novce a ne radi na poboljsanju zivota sticenika kojima je zivot i ovako prejadan i samotan.TO JE PROBLEM BIO I RANIJE I VRLO RUZNE STVARI SU SE DOGADJALE U DOMU A NIKO NIJE ODGOVARAO.DIREKTOR JE MORAO BITI SMENJEN I TREBA DA ODGOVARA ZBOG NECINJENJA A NE DA SE CEKA DA MU MANDAT ISTEKNE.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti