Poskupljuje start u taksi prevozu u Novom Sadu

Gradsko veće je odobrilo delimično poskupljenje taksi prevoza u Novom Sadu i to samo za start u visini od 15 dinara, saznaje 021.rs.
Prema cenovniku koji je donelo Gradsko veće i koji će se primenjivati od 25. januara sledeće godine, start će u svim tarifama biti 85, umesto dosadašnjih 70 dinara, dok će cene kilometra ostati iste. 
 
Podsetimo, u I tarifi kilometar je 52 dinara i odnosi se na Novi Sad, Veternik, Petrovaradin i Sremsku Kamenicu, dok je u II tarifi kilometar 66 dinara i važi za noćnu vožnju u ovim mestima.
 
Treća tarifa, u kojoj je kilometar 98 dinara, važi za vožnju van naseljenih mesta, kao i za gradsku vožnju tokom praznika.
  • darkop@ns

    06.12.2016 23:18
    @Bora, 03.12.2016 • 13:13
    "A ipak naplaćuju po km?
    Zašto se onda cifra povećava i dok stoji na semaforu?"

    Боро, не познајете принцип рада таксиметра!
    Када је возило у покрету таксиметар "куца" по пређеном растојању (независно од брзине којом се возило креће), а кад возило стоји таксиметар "куца" по сату (па дужина саме вожње не утиче на цену). Збирно, дужи пут који брже пређете може бити јефтинији од краћег пута са много стајања, илити исти пређени пут се може разликовати много у цени, ако сте у једном правцу стали на свако црвено светло, а у повратку "ухватили" зелени талас...
  • Ana

    05.12.2016 14:16
    Vreme je za Uber, ovo je preskupo!!
  • Za Radojicu

    05.12.2016 11:30
    @ Mali Radojica. Ljudska glupost je beskonačna, a ti si savršen dokaz toga.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti