FOTO: Divljaštvo na Salašu, pijani gosti izlomili muzičarima instrumente i polupali lokal

Četvorica muškaraca u noći između subote i nedelje napala su muzičare na Salašu 137 kod Čeneja, uništila im i ukrala instrumente, od kojih samo jedna tambura, prema rečima njenog vlasnika, vredi više hiljada evra.

Najveću vrednost ima tambura stara preko 100 godina, koju je jedan od muzičara Zoran Jovanović nasledio od svog dede.

Ukradeno je još nekoliko instrumenata, kao i jedna jakna i sako. Jovanović kaže da nije toliko bitan iznos novca, koliko je emotivna vrednost koju ima tambura stara sto godina, od koje je hranio porodicu.

"Njih četvorica i dve devojke su sedeli od 20h do 4h ujutru. Kada je gazda napravio fajront, oni su počeli da divljaju. Nas desetak muzičara je pobeglo, jednostavno smo morali da se sklonimo, uplašili smo se. Instrumenti su nam ostali, moja tambura je bila prva na udaru i razbili su je u paramparčad. Ukrali su još jednu tamburu i harmoniku, uništili su lokal. Pre desetak dana mi je jedan čovek nudio 6.500 evra da je prodam, ali ja nisam želeo", priča Jovanović za naš portal. 

On kaže da jedan od vandala koji je uništavao na Salašu 137 poznati beogradski reper MC Nemanja, svojevremeno učesnik rijaliti programa Farma. "Od desetak muzičara, baš smo nas četvorica cele večeri svirali toj grupi Beograđana. Sve vreme su bili mirni, niko nije očekivao takav ishod iako su bili pod uticajem alkohola i droge", dodaje Jovanović.

Angažovao je advokata i kaže da će podneti krivičnu prijavu. Kako kaže, policija je napravila zapisnik tek u 6:10h ujutru, kada je već sve bilo gotovo, a Beograđani napustili lokal.

Novosadska policija, kako navode za 021.rs, intenzivno radi na rasvetljavanju svih činjenica i okolnosti događaja iz noći između subote i nedelje na Salašu 137.

Vlasnik Salaša 137 nije bio dostupan za komentar.

  • slobo

    20.06.2019 16:33
    ganci
    ..ima dosta primera preterivanja!!,..Rom sa telepa i to vrhunski muzicar, je slagao da su ga tukli ugnjetavali,pisalo se po novinama i na kraju ..LAZ!!..treba dobro proveriti dogadjaj...,!!
    Ja sumnjam u celost teksta??,zasto se nije MUP oglasio??..,ili novinar napomenuo da milicija ima trag???
  • boba

    20.06.2019 16:32
    ganci
    ..ima dosta primera preterivanja!!,..Rom sa telepa i to vrhunski muzicar, je slagao da su ga tukli ugnjetavali,pisalo se po novinama i na kraju ..LAZ!!..treba dobro proveriti dogadjaj...,!!
    Ja sumnjam u celost teksta??,zasto se nije MUP oglasio??..,ili novinar napomenuo da milicija ima trag???
  • Lala

    17.12.2016 14:17
    @NS
    Dao bi 5+ da mogu za komentar

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti