Miodrag Kostić kupio "Holidej in" na Bulevaru Evrope

Novi vlasnik hotela "Holidej in" na Bulevaru Evrope, odnosno hotela "Kraun plaza" je novosadski privrednik Miodrag Kostić.

Kostić trenutno pregovara sa velikim hotelskim lancima, kako bi njihovim imenom brendirao svoj novi hotel, piše "Blic".

"Holidej in", koji nikada nije otvoren, izgradila je "Aleksandar gradnja", u vlasništvu Vojislava Gajića, ali prema svemu sudeći novi hotel neće nositi to ime. Zgrada od 8.500 metara kvadratnih počela je da se gradi pre šest godina i u nju je uloženo 11 miliona evra.

Po prvobitnom planu, odgovaraće zahtevima za internacionalnu kategorizaciju 4+ zvezdica i prvenstveno će biti namenjen poslovnom svetu. Osim vrhunskog smeštaja, na raspolaganju će biti i velnes zona sa zatvorenim bazenom, konferencijski centar sa više multifunkcionalnih sala, restoran internacionalne kuhinje i drugi dodatni sadržaji.

Kada je reč o smeštajnim kapacitetima, u ponudi će biti 124 komforne sobe, uključujući i dve sobe za osobe sa posebnim potrebama, kao i specijalni klub, odnosno sprat sa posebno opremljenim sobama i apartmanima. Zgrada je završena 2013. godine.

Prema planu, objekat je imao osam spratova i dva povučena, a izgrađeno je devet spratova i jedan povučen. Skupština Novog Sada pre dve godine legalizovala je objekat.

Podsetimo, pre skoro godinu dana je javnosti poslato saopštenje iz jedne beogradske marketinške agencije sa pompeznom najavom da će tokom 2016. godine u Novom Sadu biti otvoren drugi "Kraun plaza" hotel u Srbiji. Već tada je bilo čudno što u saopštenju nije bilo detalja o lokaciji i tek pošto se 021.rs raspitao, ispostavilo se da se zapravo radi o zgradi nikad otvorenog hotela "Holidej in", koji je sagrađen bez građevinske dozvole sa dva sprata više i naknadno je legalizovan.

Pored toga, vođena je i istraga protiv bivšeg direktora novosadskog Zavoda za izgradnju Borislava Novakovića, vlasnika Industrije mesa Matijević, Petra Matijevića, vlasnika kompanije "Aleksandar" Vojislava Gajića i drugih, zbog sumnje oko prodaje zemljišta gde se sagradio hotel. Međutim, tužilaštvo je krajem 2015. godine odustalo od dalje istrage.

  • Samarićanin

    17.12.2016 21:13
    Šta su ono radikali presvučeni u naprednu bratiju obećali???Ali dokle god imaju ovce za glasače baviće se politikom jer im je to unosno.A kKoletu čestitke.
  • pera

    17.12.2016 20:28
    Sada, kad je promenio vlasnika, hotel će se legalizovati sam od sebe...
  • Lozo

    17.12.2016 19:38
    idi bree
    zato su svi zaposleni M.K. komerca jutros otisli na skijanje malo da se odmore verovatno na kop onako grupno da proslave samo malo nece puno elan da im se vrne .......malo...provereno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti