Na sahranjivanje u Novom Sadu se čeka nekoliko dana

Zbog povećanog broja sahrana u Novom Sadu, građani trenutno ispraćaj svojih najmilijih čekaju i po nekoliko dana, saznaje 021.rs.

Za zakazivanje sahrana u Dežurnom centru "Lisja" čeka se po dva do tri, neki tvrde i pet dana.

- Kada smo zvali da zakažemo sahranu, rekli su nam da ne može sutra već da mora da se čeka. Službenica nam je objasnila da se na sahranu čeka i do pet dana jer ih je trenutno više od uobičajenog broja. Ovo ne važi samo za Gradsko groblje koje je glavno i najveće, nego i za sva ostala groblja. Otac moje koleginice je umro u nedelju, a sahrana je tek naredne subote. Kako nam je pojašnjeno, dan je kratak, a sahrana je previše i tako je skoro svake zime - priča za 021 jedna Novosađanka.

Da u Novom Sadu poslednjih dana ima više sahrana od uobičajenog broja vidi se i na spisku zakazanih sahrana koje JKP "Lisje" redovno objavljuje. Tako je poslednjih dana svakodnevno po 15-ak sahrana, što je duplo više od uobičajenog broja.

U "Lisju" su za 021.rs potvrdili da se za sahrane čeka nekoliko dana, kao i da je ovo situacija koja se godinama ponavlja svakog januara i da to pokazuje višegodišnja statistika.

- Sahranjivanje se obavlja po redosledu zakazanih termina. Evidentirana je povećana dinamika sahrana, što je statistički gledano karakteristično za ovo doba godine. Termini za sahranjivanje su popunjeni za narednih nekoliko dana, te se nova zakazivanja vrše u prvom slobodnom terminu, po redosledu - kažu nam nadležni u pogrebnom preduzeću.

U "Lisju" za 021 dodaju da nema nikakvih problema oko samog sahranjivanja, mada su nam pojedini građani ispričali da radnici ovog preduzeća imaju problema da iskopaju rake.

  • Pajo PatriJota

    12.01.2017 06:48
    ccc
    Ja ako umrem ne trebaju me na groblje ni sahraniti.Zao mi sto mi zivot prolazi u ovoj bednoj drzavi.Sudbina mi je od kad sam se rodio takva prokleta. Pored takvih drzava kao Kanada,Australija,Holandija,Svajcarska,Norveska,Svedska,ja da se rodim u najgoroj drzavi zvanoj Srbija.Boze ako postojis ubi me.
  • Voja

    11.01.2017 13:08
    @marko
    dete kod mame u zagrljaj, posle u školicu.
  • marko

    11.01.2017 12:18
    Bedni ste
    Broj sahrana se naglo povecao od kako je sns na vlasti uvoze nam gmo hranu i zatrovano mleko a isto tako pijemo vodu koja tece kroz azbestne cevi.em nas polako tamane em jos cekamo na sahranu(psihicki nas tamane)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti