Savet za bezbednost traži da Novi Sad dobije još policajaca

Skupštinski Savet za javni red, mir i bezbednost zatražio je da Novi Sad dobije još policajca i pojača preventivni rad kako bi se sprečili incidenti, poput pucnjave koja se pre nedelju dana dogodila ispred Osnovne škole "Đura Daničić".

Sednica je zakazana ne samo zbog ove pucnjave, nego i zbog prebijanja pripadnika žandarmerije samo nekoliko sati kasnije. Kako su ocenili članovi Saveta, ovo su samo novi događaji koji su uznemirili javnost. Oni nisu raspravljali i o pređašnjim događajima, kao što su dvostruko ubistvo ispred "Moje kafanice" preko puta Spensa u decembru 2016. i ubistvo Teodore Kaćanski na Telepu. Ovi i drugi slučajevi samo su spomenuti i istaknuto je da će o svemu više reči biti kada uskoro bude podnet izveštaj o bezbednosti u Novom Sadu.

Predstavnik policije Dejan Drobnjak je izneo samo deo statističkih podataka o 2016. godini, ističući da brojevi pokazuju da je situacija po pitanju bezbednosti zadovoljavajuća i poboljšana, ali da su pojedini događaji napravili drugu sliku u javnosti o situaciji u Novom Sadu.

Na osnovu predloga predsednika Saveta Dušava Popovića, doneto je više zaključaka koji su upućeni Gradskom veću, Skupštini grada, policiji i drugim organima. U tim zaključcima se pored većeg broja policajaca, traži da se pod hitno otkriju i uhapse počinioci pucnjave kod OŠ "Đura Daničić".

Savet je zatražio pojačane preventivne akcije policije, zajedno sa komunalnom policijom i drugim službama, zatim da ako već ne može da se obezbedi veći broj policajaca, postojeće patrole obavezno odrede rute obilaska škola, vrtića i sličnih objekata, kao i da Gradska uparva vidi šta je neophodno da u školama gde nema obezbeđenja, ono bude uvedeno. Naime, od 119 škola u Novom Sadu, 17 školskih policajaca pokriva samo njih 29. Savet je zatražio i da se pojača video nadzor, ali uvede i elektronsko evidentiranje ulazaka u školu ne samo učenika, nego i odraslih osoba.

Nakon sednice je ostalo nejasno da li će ove zaključke razmatrati i Skupština grada, što su tražili pojedini članovi Saveta, prvenstveno iz opozicije. Jedino je rečeno da će oni biti poslati predsedniku Skupštine grada.

Podsetimo da su povodom bezbednosti u Novom Sadu reagovali i novosadski radikali.

  • V

    30.01.2017 22:56
    Osecam se nebezbedno u svom gradu i drzavi,jer sumnjam u rad i efikasnost policije.Smatram da je razlog korupcija,cast izuzecima kojih ima, i blagi,katastrofalni zakoni.Za rad sudova je vec svima sve jasno.Zasto uopste pojacavati video nadzor koji se u tekstu navodi kada za neka krivicna dela postojeci snimak ne zele da razmatraju ili koriste kao dokazni materijal.Statisticki podaci su statisticki podaci.
  • Krle

    30.01.2017 21:18
    Džabana
    Džaba nam milion milicajaca ako će ih korumpirani sudovi i političari puštati da sa desetinom prijava šetaju po gradu. "Porez mora da se plaća"? Pa što ne pitaš ove sa tri osnovne i pet zuba odakle im za džipove, lance prodavnica, restorane. Uuu, pa čekaj, i političari su isti slučaj. Ne zna se ko je gori. Strašno.
  • alias

    30.01.2017 19:53
    @broj
    То је тај податак.
    Хвала гари.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti