Radikali: Hitno zakazati sednicu Skupštine, Novi Sad postao kao Divlji zapad

Gradski odbor Srpske radikalne stranke pokrenuo je inicijativu da se u što kraćem roku zakaže vanredna sednica Skupštine grada na temu bezbednosti u Novom Sadu.
Kako je rekao predsednik GO SRS Đurađ Jakšić poslednjih meseci u Novom Sadu je kao na "Divljem zapadu". 
 
"Bezbednost u Novom Sadu nikada nije bila na nižem nivou, a crne hronike svakodnevno su pune vesti iz našeg grada. Brutalne likvidacije kao iz mafijaških filmova, krvavi obračuni, spaljivanje beskućnika, teška ranjavanja i ubistva hladnim i vatrenim oružjem, sačekuša i rafal u neposrednoj blizini škole pune đaka, brutalno prebijanje i pokušaj ubistva policajca u centru grada su, nažalost, centralne vesti iz Novog Sada u poslednjih nekoliko meseci. Da stvar bude alarmantnija i dramatičnija, često su glavni akteri nemilih događaja na ulicama Novog Sada maloletna lica", naveo je Jakšić.
 
Jakšić je istakao da je krajnje neozbiljno da se sva krivica za nizak stepen bezbednosti u Novom Sadu svali na načelnika kriminalističke policije. 
 
Novosadski radikali ističu da je nedopustivo da se nijednom u proteklih nekoliko meseci nije sastao, niti oglasio povodom bezbednosne situacije u Novom Sadu, Savet za javni red, mir i bezbednost. 
 
Inače, za danas je zakazana sednica Saveta za javni red i mir, na kojoj bi između ostalog, trebalo da bude razmatrana i pucnjava koja se 24. janura dogodila kod Osnovne škole "Đura Daničić" na Podbari.
  • radnik grad preduzec

    30.01.2017 19:02
    Djuradje,
    cinis mi se posten i cestit al nemoj da da se foliras.
    Kod nas se kaze de si ni za disi nisi. Ja ti predlazem da skupis svoje clacstvo ako su ti namere iskrene a ne politikanske i da stupite u strajk gladju dok se ne smene svi i raspisu novi izbori. Svi vi iz politike posle 5 dana se prenemezate,kukate sazivate neke odbore a platica i dnevnica ide.
    Dodji malo da vidis u gradske firme kako konobari,izbacivaci sa splavova,lica sto ne znaju sta je Word i Eixel...uf zaboavih krace suknje rukovode i vode ovaj grad. E zato ti je nebezbedno jer su normalni povukli te nemas potrebe za nekim savetima i odborim.
  • Perica

    30.01.2017 17:04
    #####
    Svi Ministarski Automobili,da se pretresaju pre ulaska u Grad!
    Šala ali Ozbiljna!!!
  • Vojvodina Republika

    30.01.2017 15:08
    @Lajavi
    Hoćeš da kažeš da je ok da, eto krimosi imaju svoja mesta za izlazak pa da tako ne ugrožavaju ostali pošten svet, da je to oličenje uređene zemlje ?? Ne znam šta ti je "plavi horizont", a to da je trafikarenje (leva ruka-desni džep) rešenje za posrnulu privredu i glad nacije je još smešnije od tvoje prve konstatacije.

    Nemoj više molim te i uključi TV, eno u Parovima se zakuvalo..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti