Vojska se promovisala po novosadskim školama

Prezentacija vojnog poziva učenicima završnih razreda osnovnih i srednjih škola održana je u Tehničkoj školi "Mileva Marić Ajnštajn".
Ove godine konkurs je otvoren za 100 učenika za Vojnu gimnaziju, 50 učenika za Srednju stručnu vojnu školu, 81 kadeta za Vojnu akademiju i 20 kadeta za Vojno-medicinsku akademiju.
 
Potpukovnik Uroš Domazet poručio je da se nakon završetka školovanja dobija akreditovana diploma, kao i stalan posao.
 
"Svi kadeti i učenici su na budžetu Ministarstva odbrane, što podrazumeva smeštaj u internatu, besplatnu ishranu, uniformu, školski pribor, udžbenike i literaturu, kao i mesečnu stipendiju u zavisnosti od godine studija i uspeha", dodao je Domazet.
 
Predsednik Skupštine Novog Sada Zdravko Jelušić kazao je da mnogi žele da se prijave za vojni poziv, ali da ne znaju kako. "Iskreno verujem da će najbolji da se odluče za vojni poziv i da će uspeti da prođu visok nivo selekcije koje zahtevaju vojno-obrazovne institucije", naveo je Jelušić.
 
Učenici koji su prisustvovali promociji mogli su da razgovaraju sa učenicima i kadetima vojnih škola.
  • ex chapman

    06.02.2017 16:31
    dualno obrazovanje
    predlažem da se uvede obavezno dualno obrazovanje. svi srednjoškolci vikendom da idu u najbližu kasarnu na "egzercir", da se spremaju za svoju buduću profesiju!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti