Svečanost na DIF-u povodom Svetosavske nagrade

Na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta u Novom Sadu danas je održana svečanost povodom Svetosavske nagrade koju im je dodelilo Ministarstvo prosvete.

Ovo priznanje se dodeljuje za doprinos kvalitetnom obrazovanju i vaspitanju, unapređivanju obrazovno-vaspitne prakse i razvoju naučnih dostignuća u oblasti obrazovanja i vaspitanja u Srbiji.

U Predlogu za dodelu nagrade bilo je navedeno da je Fakultet od svog osnivanja 1974. godine do danas proizveo 3.867 profesora fizičkog vaspitanja i sporta, 265 mastera i magistara nauka i 116 doktora nauka, kao i da je većina trenerskog i nastavnog kadra u vojvođanskim školama potekla odatle, čime je on trajno ugrađen u temelje školstva i sporta u Srbiji.

Svečanosti je, pored gradonačelnika Miloša Vučevića, prisustvovao i bivši gradonačelnik Novog Sada Jovan Dejanović, koji je za vreme svog mandata sedamdesetih godina prošlog veka bio jedan od osnivača ovog fakulteta. Prisutni su bili i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez, sekretar za visoko obrazovanje Zoran Milošević, rektor Univerziteta u Novom Sadu Dušan Nikolić i mnoge druge ličnosti iz društvenog života.

  • student

    10.02.2017 14:29
    sekretar za visoko obrazovanje
    Zoran Milošević preleto u sns, ponosno šeta značku na reveru, uzleteo na poziciju i uživa sve blagodeti, zaslužene mu pozicije...

    Srbija. čemer i jad
  • nss

    10.02.2017 07:35
    nss
    a sekretar za visoko obrazovanje zoran milosevic svojevremeno izgubio status asistenta na istom tom fakultetu jer nije u roku magistrirao pa otisao da se bavi piolitikom i sada neko kaze da ti treba skola

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti