Novosađanin doneo srebro sa Evropskog prvenstva u karateu

Reprezentativac Srbije u katama Jovan Simić, osvojio je srebrnu medalju u kategoriji mlađih seniora na Evropskom prvenstvu u Bugarskoj.
Novosađanin doneo srebro sa Evropskog prvenstva u karateu
Foto: 021
Na takmičenju u Sofiji, reprezentacija Srbije je ostvarila jedan od svojih najvećih uspeha, jer su osim Simićeve, u Srbiju stigle još tri medalje - srebro Bojane Mladežić u pojedinačnoj kategoriji, kao i dve bronze ženskog i muškog karate tima.
 
Mladom Novosađaninu ovo je četvrto odličje na Evropskim prvenstvima. Prošle godine je osvojio bronzu, a ovog puta, sve osim istog rezultata bio bi neuspeh, naglašava on.
 
"Očekivali smo da se uspeh ponovi, ali sada smo se popeli za lestvicu više. Od početka sam verovao u finale, sve je išlo kako treba. U polufinalu je savladan tadašnji aktuelni evropski prvak. Finale je bilo veoma napeto, išlo se na sve ili ništa i samo jedna zastavica me je delila od titule evropskog prvaka. Na našoj strani nije bilo to što je protivnik iz Španije, čiji je savez veoma jak i njima se često gleda kroz prste", priča Simić.
 
 
Priliku da se popne na vrh postolja u toj starosnoj kategoriji, Simić će imati već naredne godine. Iako se tek vratio u Novi Sad, ovaj 19-godišnjak već počinje pripreme za svetsko prvenstvo, koje ga čeka u novembru. 
 
"Glavni cilj u ovoj godini mi je odličan rezultat na svetskom prvenstvu. Napadam zlato i sada se za to pripremam, imam tim iza sebe i sve je na višem nivou. Već sledeće godine, imaćemo takmičenje, gde ću biti na domaćem terenu. Šampionat Evrope će se igrati u Novom Sadu i tu ću se boriti za medalju, kako bih sakupljao bodove za plasman na Olimpijadu u Tokiju 2020. godine", dodaje Simić.
 
 

European Championship 2017 #2ndplace #karateserbia #SilverMedal #RoadToTenerife

A post shared by SIMIC JOVAN ® (@itsjovansimic) дана

 
Inače, ovaj Novosađanin je prošle godine postao najmlađi seniorski prvak Srbije u katama. Iako su mu doktori predviđali da zbog problema sa kukovima neće moći da se bavi sportom, on je pobedio njihove prognoze i nastavio sa uspesima.
 
Priču o njemu možete pročitati OVDE.
  • Tomi

    21.02.2017 00:55
    Cestitke!
  • MZ

    20.02.2017 21:42
    Ponos Novog Naselja, Jovane svi smo uz tebe!!!
  • Boris

    20.02.2017 20:48
    Bravo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.