Deo kredita Svetske banke će ići za nov vrtić na Klisi i obnovu postojećih

Novi Sad će pokušati da iz kredita Svetske banke od 50 miliona dolara dodeljenog Srbiji za gradnju i uređenje vrtića, dobije deo sredstava za gradnju novog objekta predškolske ustanove na Klisi.

U Gradskoj upravi su za 021.rs naveli da će Novi Sad ukoliko se ukaže mogućnost da konkuriše za sredstva kod Ministarstva prosvete, prijaviti projekat Izgradnje novog objekta u Orahovoj ulici na Klisi. Ovaj prostor je, kako su dodali iz Grada, planom detaljne regulacije predviđen za izgradnju vrtića i parcela je u vlasništvu Novog Sada.

Međutim, ovo nije jedini projekat koji bi mogao da se finansira iz kredita Svetske banke, jer kako navode, deo novca bi mogao da se iskoristi i za rekonstrukciju postojećih novosadskih vrtića.

"U budućim razgovorima sa predstavnicima Ministarstva prosvete utvrdićemo prioritete za rekonstrukciju postojećih objekata Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo" i ukoliko se ukaže mogućnost, da se iz kredita svetske banke obezbede sredstva i za te namene", navode u Gradu za 021.rs.

Podsetimo da je pre nekoliko dana Ministarstvo prosvete najavilo da je zahvaljujući kreditu Svetske banke od 50 miliona dolara, planirano otvaranje 17.000 novih mesta u vrtićima i zapošljavanje oko 600 novih vaspitača širom Srbije. Za sada nije određeno koje će opštine i gradovi dobiti sredstva kao i u kolikom iznosu. Prvo će uslediti anketiranje opština, a potom i konkurs za raspodelu sredstava.

Novi Sad kao i mnogi drugi gradovi u Srbiji ima listu čekanja za vrtiće, koje se smanjuju uz pomoć subvencija koje Grad Novi Sad izdvaja za privatne vrtiće i izgradnjom novih objekata Radosnog detinjstva. Novi Sad je poslednji vrtić dobio 2015. godine, i to u Veterniku.

  • Mikula

    26.02.2017 22:52
    ??
    Vise niko me spominje bulu u kojoj je Radosno?!?!
  • Perica

    24.02.2017 13:09
    #####
    DA se ne ZABORAVI 8 DIREKTORA PARTIJA...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti