Univerexport - jedina domaća kompanija u programu dualnog obrazovanja

Kompanija Univerexport deo je velikog programa dualnog obrazovanja, gde će počev od ove, pa u naredne tri godine, đaci Trgovačke škole dobiti priliku da steknu praktična znanja i da svoja radna iskustva počnu u ovoj firmi.
Na ovakav način se sa jedne strane daje mogućnost đacima da svoja znanja pretoče u veštine, a sa druge strane kompanije koje su se priključile u ovaj projekat dobijaju obučene kadrove spremne za rad odmah nakon završetka škole. 
 
Svim đacima polaznicima ovog programa, kojih će u kompaniji Univerexport biti 20, obezbeđena je nadoknada, a što je možda još značajnije i mogućnost zaposlenja odmah nakon završetka prakse. 
 
Univerexport trenutno zapošljava 2.500 ljudi, poseduje 132 maloprodajna objekta širom Vojvodine i u Beogradu, i najveći je domaći maloprodajni lanac. 
  • Boxy

    27.02.2017 11:38
    da se pošteno plati!
    Nisam posebno upoznat sa ovim novim rešenjem, ali đaci koji budu obavljali ono što smo mi, stariji, nekada zvali praksa, moraju biti pravično plaćeni za svoj rad. To onda podrazumeva i sačinjavanje svojevrsnog ugovora o deluu kojem će ovaj deo biti jasno preciziran. Zašto ovo napominjem? Zato što je naš prevashodni zadatak da, osim što našu decu osposobljavamo za obavljanje manje ili više stručnih poslova, obučimo ih i u sticanju znanja o svojim pravima i, naravno, obavezama. Osim što smo moralno i materijalno posrnuli, a posrnuli smo u svim oblastima života, mi smo najviše pali upravo u poštovanju prava proisteklih iz rada. Deco, ne dozvolite da radite neplaćeni, ili za neku bednu dnevnicu. Nikakvo voleontiranje nemojte prihvatiti. Niste roblje! Preko su nam potrebni dostojanstveni i samosvesni građani!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti