U Kamenici počela zračenja naprednom tehnikom

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković danas je obišao Institut za onkologiju Vojvodine u Sremskoj Kamenici, gde je u bloku Kamenica 2 počelo zračenje obolelih pacijenata naprednom tehnikom koja se u Srbiji primenjuje jedino u toj ustanovi.
"Time ovaj Institut, koji godišnje leči preko 3.000 pacijenata zračnom terapijom od najtežih malignih bolesti, postaje najreferentniji centar u Srbiji. Za nepunih devet meseci od kako je završen i pušten u rad objekat Kamenica 2, tim mladih i stručnih ljudi, radiologa sa Instituta za onkologiju Vojvodine, uspeo je da savlada, uz pomoć najeminentnijih stručnjaka, napredne tehnike zračenja, kojim se značajno poboljšava kvalitet zračenje pacijenata", rekao je Gojković.
 
Vršilac dužnosti direktora Instituta, Zoran Radovanović, rekao je da napredne tehnike zračenja omogućavaju da se deluje na tumor daleko većom dozom, uz maksimalnu poštedu okolnih zdravih tkiva, čime se poboljšavaju rezultati.
 
"Do sada je ovoj vrsti zračenja podvrgnuto osam pacijenata, a do kraja godine broj pacijenata koji će biti zračeni naprednom tehnikom biće oko 100. Pored toga, na Institutu se 80 odsto pacijenata zrači konformalnom 3D tehnikom i po tome smo na prvom mestu u Srbiji", rekao je Radovanović.
  • LJOSA

    15.03.2017 20:36
    ZASTO
    Zasto ne savremena nego NAPREDNA? Manite se zdravstva Vi iz SNS-a
  • xxx

    15.03.2017 09:50
    Gde su lekari učili kako da rade sa ovim aparatima i kakve komplikacije mogu da naprave pacijentima i kako da ih spreče?
  • Boro Čorbo

    15.03.2017 08:52
    Superlativi u izjavama omogućavaju da se govori a ništa da se ne kaže. Kad god se ne zna ništa o temi u koju se zabada nos, najsigurnije je reći najsavremenije...;) Ne mislim ništa najstrašnije o ovom najnovijem tekstu. Samo primećujem najiritantniji trend.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti