FOTO: Nova poruka zbog uklanjanja Remedovog murala u centru Novog Sada

Nedavno prekrečen zid na kojem se nalazio čuveni mural francuskog strit-art umetnika Remeda ponovo je poslužio za slanje poruke onima koji su ga iznenada, u četvrtak, prekrečili.
Ovo je treća poruka u vidu naslikanog penisa koja je osvanula na zidu, u znak protesta zbog uklanjanja murala "The Only Truth" o silama moći poznatog Francuza, koji je u Srbiji boravio nekoliko puta. Mural je izradio uz pomoć novosadskih umetnika Dušana Bjeljca i Mrdaka Luburića. 
 
 
Prva poruka osvanula je već u petak, da bi ubrzo bila uklonjena. Potom se ponovo pojavila u većem formatu, te ponovo bila prekrečena.
 
 
 
Podsetimo, mural francuskog umetnika prekrečen je bez ikakvog objašnjenja, a nije poznato koje preduzeće je to uradilo. Iz Grada za 021 navode da ni uprava, kao ni JP "Poslovni prostor", nisu uključeni ni na koji način u skidanje Remedovog murala.
 
Pokušaja da se ukloni ovaj mural bilo je i ranije. Gradske vlasti su to planirale još 2012. godine, ali se nakon protesta javnosti odustalo od uklanjanja murala.
 
Takođe, za danas u podne najavljen je protest građana zbog uklanjanja murala na uglu Dunavske ulice i Trga republike. Više o tome OVDE.

Teme

Kural
  • Komifo

    21.03.2017 13:41
    @Srdja

    Lekiće popi, a za to da će neko da hapsi Vojvođane možeš slobodno da nas sve povučeš za naše velike vojvođanske mošnice. Sreća pa je ovo slobodna zemlja, pa ako ti se ne sviđaju Vojvođani, možeš lepo da od*ebeš u skokovima negde drugde. Pozz :*
  • .

    20.03.2017 10:49
    чему јед
    И после Тита кита. Тако једноставно.
  • Srdja

    19.03.2017 16:42
    @ Vojvosadjan
    Pa ne vidim da institucije resavaju taj problem? Znaci tebe kad bi bolelo nesto ne bi upao u bolnicu da te spasavaju nego bi od kuce komentarisao po internet portalima kako je sramota sto te nisu primili? Pa ipak ste vi smradovi jer ja ne kukam po internet portalima kad mi nesto smeta nego to resim sam koliko sam u mogucnosti. Mogu da te zamislim samo kako zivis na 5 spratu n, srces kafu i radis za 25000 i po ceo dan komentarises kako ce ti biti bolje kad dodje druga vlast, kako bi da se vojvodina otcepi.. (sad verovatno mislis gledaj ovog bota, ali vucica ne podnosim vise od tebe bar 20 puta ali isto tako ne podnosim i canka i jeremica i seselja i jankovica). Nama nece biti bolje nazalost dok ne pohapse takve kao ti sto se izjasnjavaju kao vojvodjani, i dok normalan narod ne pocne sam da resava svoje stvari i da javno vesa politicare. Smrade separatisticki !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti