FOTO: Novosadski osnovci se takmiče u igranju između dve vatre

Turnir u igranju Između dve vatre okuplja danas tačno 1.022 učenika iz 22 novosadske škole.
Udruženje građana "Novi Sad" odlučilo je da, nakon dve i po godine planiranja i želje za realizacijom, uz pomoć gradske vlasti i SU "Sportisimo", organizuje gradski turnir u ovoj igri uz koju su odrasle generacije Novosađana na igralištima i školskim terenima.
 
Kako za 021 kaže predsednik udruženja Goran Bajšanski, igra Između dve vatre je najplemenitija jer pravo na učešće imaju apsolutno sva deca, više ili manje talentovana za sport, a vreme je da se vrati na sportske terene u eri kompjutera i druge tehnologije.
 
"Pokrenuli smo akciju kako bi se deca, naročito školska, vratila na terene i zajedno sa svojim učiteljicama igrala igru koju svi volimo i znamo. Ekipe su mešovite, kako bi deca shvatila da su u ovakvim igrama dečaci i devojčice podjednako dobri igrači", navodi Bajšanski za naš portal.
 
Po rečima učiteljice u Osnovnoj školi "Laza Kostić" iz Kovilja, Branke Radojčić, ovakve manifestacije su odlično mesto za druženje i da mališani steknu nove prijatelje.
 
"Njima ovo puno znači. Takmičenje organizuju mladi ljudi, a sve to doprinosi da se deca odlično zabavljaju. Deca su uvek volela da igraju između dve vatra, jer potrebna vam je samo lopta, a imate livadu i salu. Tu se spaja takmičenje, spretnost, druženje i bodrenje", poručuje ona.
 
  
 
Plato Spensa danas je ispunjen mališanima koji u belim majicama pokušavaju da izbegnu loptu ili pak da pogode nekoga. Van terena se nalaze njihovi prijatelji koji su došli da ih bodre noseći i razne transparente.
 
"Ovo takmičenje mi se sviđa jer smo došli da učestvujemo. Važno nam je da učestvujemo, a ne da pobedimo. Ja volim da igram između dve vatra jer je to sport, a mogu i da se družim sa drugarima", rekao je jedan mladi sugrađanin.
 
Takmičenje timova prvog razreda počelo je u 10 časova, drugog u podne, treći razred nastupa od 14 časova, a najstariji, četvrtaci, takmiče se od 16 časova.
 
  
  • Goga

    25.03.2017 12:32
    Moja su deca bila jako srećna ,zadovoljna i bez medalja.
    Svaka čast što se bavite decom!
    Radujemo se sledećem takmičenju.
  • Mama

    24.03.2017 19:45
    Fer play ne postoji
    Sustina je da deca budu zadovoljna a ne razocarana .E kada deca budu na prvom mestu onda se ovakve manifestacije tj.takmicenja mogu podrzavati a ovako kao danas NE Veeeeliki minus !
  • Mel

    24.03.2017 18:57
    @mama
    Lepo je da se neko igra organizacije i vezba se, ali nije bas lepo da se vezba na deci koje ce da stoje sate na suncu bez osvezenja, bez jasnih pravila igre, sa sudijama koji zveraju okolo i sl. Nije lepo da se deca uce raspalom sistemu, njima treba da ostavimo dobar primer da bi ispravili nasu realnost, ne da je uklapamo u istu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti