Besplatan pregled dečijih auto-sedišta danas preko puta Master centra

Centar za promociju bezbednosti saobraćaja organizuje javnu akciju besplatnog pregleda dečijih auto-sedišta, danas, 25. marta, od 11 do 13 časova, na parkingu preko puta Master centra Novosadskog sajma.
Akcija je namenjena svim roditeljima i ostalim zainteresovanim, koji žele da provere da li auto-sedište koje koriste odgovara uzrastu njihovog deteta, da li je sedište pravilno postavljeno u vozilu i da li je njihovo dete pravilno vezano tokom vožnje. Pregled će održati edukovani savetnici za auto-sedišta.
 
Istraživanje koje je sproveo Centar za promociju bezbednosti saobraćaja pokazalo je da se više od 90 odsto dečijih sedišta neispravno koristi u saobraćaju, a prema podacima Agencije za bezbednost saobraćaja, deca u Srbiji danas češće stradaju kao putnici u vozilu, nego kao pešaci, jer je upotreba sistema zaštite za decu unutar vozila, u Srbiji, ispod 20 odsto.  
 
Akcija je deo projekta "Bezbednost se uči pre prvih koraka".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti