VIDEO, FOTO: Saša Janković prošetao Novim Sadom sa građanima

Oko 1.500 Novosađana prošetalo je ulicama Novog Sada sa predsedničkim kandidatom Sašom Jankovićem i njegovim prijateljima.
Nakon Niša, Janković je posetio Novi Sad u sklopu kampanje za predstojeće izbore i na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta u 12 časova okupio, između ostalih, nekadašnjeg gradonačelnika Novog Sada Jovu Dejanovića, kao i Kokana Mladenovića, Dudu Ivkovića, Zdravka Šotru, Dušana Teodorovića, Sergeja Trifunovića, Srbijanku Turajlić, Miru Banjac, Nebojšu Milenkovića i druge poznate ljude iz više sfera.
 
Govornici su poručili da se građani više ne boje sadašnjeg autoritarnog režima, te da će na izborima glasati za opciju koja će garantovati vraćanje prava i pravde u Srbiju. Kustos Muzeja savremene umetnosti Vojvodine Nebojša Milenković naveo je da je strah prevaziđen i da je vreme promene pred svima, a profesorka u penziji Srbijanka Turajlić poručila je da je "vreme autobusa koji prevoze stranačke botove gotovo" i da će potpisnici kandidature Saše Jankovića, ako treba, "leći na zemlju i zaustaviti režim koji sili narod da putuje po Srbiji i uskliče jednom čoveku za sendvić".
 
Poznati režiser Zdravko Šotra naveo je da u Novom Sadu "ne vidi statiste koji glume Novosađane", već prave građane koji su izašli na ulicu da podrže svog kandidata. Duda Ivković je poručio da će Srbija ući u definitivnu diktaturu ukoliko sadašnji režim na čelu sa Aleksandrom Vučićem, ostane na vlasti, te da "smo državu izgubili i moramo je vratiti". On je dodao da nema mesta panici i strahu među građanima, na kojima je da glasaju za čoveka u kojeg i on lično veruje i koga podržava.
 
 
Redovni član SANU, akademik Dušan Teodorović poručio je prisutnima da ima dug staž prisustvovanja protestima, ali da toj praksi treba da dođe kraj. On je poručio da kandidat za predsednika ispred SNS Aleksandar Vučić naziva obrazovane građane "lažnom elitom i ološima", a s druge strane se rukuje sa "prvim nemačkim kancelarom koji je, nakon Hitlera, naredio vojsci da napadne tadašnju Jugoslaviju".
 
Svi govornici poručili su građanima da razgovaraju sa onima koje ne poznaju i koji im nisu politički istomišljenici i da ih ubede da na izborima zaokruže broj 1 na izbornom listiću.
 
Predsednički kandidat Saša Janković poručio je da građani na izborima ne glasaju za njega, već za sebe i svoja prava u Srbiji, te za dostojanstven život i mogućnost kritike i izbora. On je poručio da sebe nije video kao kandidata, ali da su ga izabrali oni kojima veruje i koji u njemu vide pravičnog čoveka. On je poručio da se Srbiji mora vratiti stabilnost institucija i ukinuti jednoumlje, te dodao da će se pobrinuti da odluke u ime građana donose sposobni, obrazovani ljudi, kojih se niko neće stideti.
 
 
Prisutni su prošetali širim centrom grada, a skup okončali nešto posle 14 časova ispred SNP. 
  • Neko iz mase

    28.03.2017 13:18
    @debeli
    "Pali brate, narodnjaci su zakon! Ne, RnR je način života! A dvoje su se tako smuvali..."
    Debeli, smešan si koliko i reklama od pre 100 godina.
    Zamoli "svoj tim" da osavremeni taktiku privlačenja klinaca!
  • NS

    27.03.2017 19:17
    @Pljuc
    Kad odbiješ,onih 667 Autobusa!!! Ostadoše samo ona dva Postera na RADNIĆKOM i ti...
    Nadam se da onaj jedan Poster neće povući miris WCea!?Tako se brinem!!!
    A,vi ga sami Postavili !? NE RAZUMEM poruku!?
  • Terješkova

    27.03.2017 16:58
    Ponadala se...bila da čujem...čula sam dovoljno....ovaj nije ni kiseo ni veseo....
    Ovaj nema glas za reči...
    Crvena je krvca, što kipi u nama

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti