Gradonačelnik garantuje da Grad nije naložio prekrečavanje Remedovog murala

Još uvek nije utvrđeno ko je prekrečio Remedov mural na zgradi prekoputa Vladičanskog dvora, rekao je za 021 gradonačenik Miloš Vučević.

On je naveo da će policija istražiti ukoliko postoji neko krivično delo, i dodao da je Grad zatražio evidenciju ulazaka i izlaska iz pešačke zone u noći kada je mural prekrečen. Vučević tvrdi da Grad nije dao nikakav nalog za prekrečavanje, niti je ikome dozvolio da to radi.

"Ne mogu da odgovaram ko daje nekome karticu da uđe u centar grada, ali nesumnjivo je da se i taj događaj koji je nesrećan i nije dobronameran - politizuje, koristi da se prave politički skupovi, psuju i pišu najgore gadosti o određenim političarima. Ne vidim da je odlika prestonice kulture kada nacrtate muški polni organ i to proglasite simbolom kulture. Kažu da je ono što je sada nacrtano simbol kulture, i možda jeste za nekoga, za mene nije, ali se koristi za političke igre. Šta mislite da je neko sada smislio da to prekreči? Što? Šta bi dobio time? Da neko pravi proteste? Kakav bi bio cilj da to neko uradi? Super im je ovaj simbol kulture i ti što psuju i vređaju i misle da su mnogo pametni. Zalažem se da ostane što duže da bude slika i prilika Novog Sada. Neka protestuju svaki dan, nemam ništa protiv", naveo je gradonačelnik za naš portal.

Vučević je dodao da će Grad raspisati konkurse za nove murale, pri čemu nije bio jasan da li će autor murala francuskog umetnika Remeda biti pozvan da ponovo nacrta prekrečeno umetničko delo.

Podsetimo da su pre dve nedelje nepoznati počinioci prekrečili mural. Odmah je reagovala druga, takođe nepoznata grupa i nacrtala polni organ na mestu gde je bio mural. Ova karikatura je brzo prekrečena, da bi ubrzo osvanula nova. Ovo se ponovilo još nekoliko puta, dok na kraju nije prestalo prekrečavanje tzv. "kurala", kako su ga u međuvremenu nazvali Novosađani, i on i dalje stoji na zidu.

  • Blajv

    28.03.2017 15:10
    @Мунгос

    Uvek je komično kada moroni sa eventualno dva razreda frizerske iznose svoj stav o umetničkim delima. Postane zaebano kad isti uđu i u vlast, ali sreća pa neki ostanu samo pijačni kritičari, kao naš Mungos, da nas uveseljavaju i olakšavaju tmurnu sadašnjicu.
  • Vojvosadjan

    28.03.2017 14:12
    @mungos
    Neki strucnjak bi mogao da uradi ozbiljnu analizu osobe koja stoji iza pseudonima mungos i doprinese psihopatologiji nove i nemerljive smernice istoj.
  • Мунгос

    28.03.2017 12:19
    Неки грађани Новог Сада се баш труде да оно ругло од слике врате на место и да се поново наслика. Да свом граду, који је један од најлепших градова у Србији, неко пожели да буде ружан, то је само за посматрање. Неки стручњак би могао да направи капитално дело објаснивши психолошки профил таквих људи.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti