Počela obnova dela Grebenskog puta na Fruškoj gori

U toku je obnova prve deonice Grebenskog puta na Fruškoj gori, od Iriškog venca do hotela "Norcev", a radovi bi trebalo da budu gotovi u narednih nekoliko nedelja.
Vrednost projekta je oko 50 miliona dinara, a sredstva su, preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, dodeljena Opštini Irig.
 
"Pripremamo projekat i za nastavak obnove puta, od hotela "Norcev" do Banstola i verujem da će se to raditi naredne godine. S obzirom na to da su, u dogovoru Pokrajinske vlade i Ministarstva saobraćaja, Putevi Srbije preuzeli da obnove deonicu državnog puta od Banstola do Sremskih Karlovaca, tako ćemo, u narednih godinu dana, zaokružiti ovaj putni deo na Grebenskom putu", rekao je pokrajinski premijer Igor Mirović.
 
Rekonstrukcijom biće omogućena bolja povezanost inđijske i iriške opštine i obezbeđen bezbedniji put ka izletištima i manastirima Fruške gore.
 
 
Grebenski put koji se proteže gredom Fruške gore u dužini od oko 57 kilometara posebno je važan za Nacionalni park "Fruška gora", izletnike i ljubitelje ove planine, kao i za razvoj turizma u ovom kraju. Za njegovu kompletnu obnovu, deonicu po deonicu, kako je Mirović rekao, biće potrebne godine. 
 
Mirović je naglasio da nema dovoljno adekvatnih objekata na Fruškoj gori i da se nada da će infrastrukturno ulaganje u rekonstrukciju Grebenskog puta privući i neke privatne inicijative koje će doprineti razvoju ovog dela Srema.
 
Završen idejni projekat za deo Fruškogorskog koridora
 
Na pitanje medija koje se odnosi na Fruškogorski koridor (Novi Sad – Ruma sa tunelom kroz Frušku goru), Mirović je rekao da su u republičkom budžetu planirana sredstva za početak finansiranja rešavanja imovinsko-pravnih odnosa na toj trasi, kao i da je za dve faze na trasi koridora završena izrada idejnog projekta. Prema njegovim rečima, nastavlja se priprema idejnih projekata na trasi kroz Novi Sad, od Paragova do Petrovaradina. Kada i to bude gotovo, paralelno sa rešavanjem imovinskih odnosa, projekat će bi biti spreman.
 
Mirović je rekao da će realizaciju radova na izgradnji koridora preuzeti Vlada Srbije. Dodao je da postoji veliko interesovanje mogućih investitora za ovu saobraćajnicu i da to ne čudi, s obzirom na  to da ovim putem dnevno prođe oko 12.000 vozila, od toga više od 700 teretnih.
  • Jasmina

    21.04.2017 08:51
    neverujem
    Svakoga dana putujem Banstol Novi Sad, i prosto ne mogu da verujem da ovo parče od 5 km nije na redu već sutra.
  • Zakon

    04.04.2017 19:38
    Zakon
    Treba svi vozaci da se udruze pa da tuze lepo puteve... Kad nas ima bar 100.000 koji tuda idemo svaki dan po tim stepenicama i drasticnu stetu pravimo na autima... Neverovatno je da nisu u stanju da srede tih najlosojoh 5km puta... Bruka za opstinu sremski karlovci!
  • Zabrinuta građanka

    04.04.2017 12:56
    Put Sremski Karlovci-Banstol
    Da....to je sigurno saobraćajno prometnija deonica od deonice Sremski Karlovci-Banstol, koja će biti na programu tek sledeće godine. A do tada da se "truckamo" i dalje kada iz Novog Sada idemo do Banstola ili Inđije....
    Baš me zanima ko određuje prioritete....neki tzv. saobraćajni inženjeri, koji sede u kancelariji i nikada nisu ni bili na putevima koje obnavljaju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti