RIK odbio prigovor Novosađanina koji tvrdi da mu je potpis falsifikovan

Republička izborna komisija danas je odbila prigovor jednog glasača u Novom Sadu kome birački odbor nije dozvolio da glasa jer je utvrđeno da je to već učinio budući da je u izvodu stajao potpis pored njegovog imena.
Taj birač tvrdi da potpis nije njegov nego da je falsifikovan i predlaže da se odredi grafološko veštačenje. Navodi i da na njegovom prstu nije bilo tragova spreja koji se prska svakom biraču koji pristupi glasanju.
 
RIK je taj prigovor odbila kao neosnovan, uz obrazloženje da Komisija nije ovlašćena da obavlja predloženu grafološku analizu potpisa u izvodu iz biračkog spiska. Komisija je ocenila da u konkretnom slučaju postoje određeni elementi krivičnog dela povreda prava glasanja iz člana 155 Krivičnog zakonika, ali je konstatovala da se postojanje samog krivičnog dela u tom konkretnom slučaju ne može utvrđivati u postupku pred RIK-om.
 
Republička izborna komisija danas je razmotrila sve prigovore podnete na sprovođenje izbora i odlučila da se glasanje poništi i na po jednom biračkom mestu u Pančevu, Vršcu, Vrbasu, Topoli, Kraljevu i beogradskoj opštini Zvezdara. Izbori će biti ponovljeni 11. aprila.
 
Na biračkim mestima u Kraljevu, Pančevu i Vršcu izbori su poništeni jer je bilo više glasačkih listića u kutijama od broja birača koji su izašli na izbore. U Vrbasu na biračkom mestu broj 5 izbori su poništeni jer je jedan glasač ubacio u kutiju dva listića, što je evidentirano i u zapisniku sa tog biračkog mesta.
 
Izbori na biračkom mestu 18 u opštini Topola poništeni su jer je dopisan najmanje jedan birač u birački spisak. RIK je juče razmatrao pet prigovora i tada je odlučio da se izbori ponište na po jednom biračkom mestu u Zrenjaninu i Bačkoj Palanci.
  • Vlada

    07.04.2017 13:12
    @Vojvodjanka

    'G, nijednom se pise odvojeno.'

    Pa da li je realno da si to napisala. Nije problem što si neuka, ali kad se ložiš što si neuka, e to je baš strašno.
  • Vojvodjanka

    06.04.2017 09:03
    @G
    G, nijednom se pise odvojeno.
    Btw, poziv dobio moj bivsi komsija, bog da mu dusu prosti, pokojan je vec vise od decenije.
  • @G

    06.04.2017 07:52
    nekad i sad
    Jedino ako su radili sa uglomerom, a ni u tom slučaju se ne bi trebali potpisivati tuđim imenima. Mnogi bivši radikali su u poslednjih nekoliko godina naučili slova i tek nekolicina ih se još uvek potpisuje palcem, zato verujem da je taj glas otišao vizionaru, mesiji, spasiocu, glavnom faktoru stabilnosti u regionu, reformatoru, misteru Balkana ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti