Tužilaštva bez šefova, najgora situacija u Novom Sadu

Predlog 17 zamenika tužilaca u osnovnim javnim tužilaštvima koji se biraju prvi put na tu funkciju, prošao je skupštinski odbor za pravosuđe i ubrzo će se naći pred poslanicima.
Tužilaštva bez šefova, najgora situacija u Novom Sadu
Foto: 021.rs
Do parlamenta, međutim, još nije stigao predlog za postavljanje 34 šefa osnovnih i viših tužilaštava. Predlozi se od prošlog septembra nalaze na vladi, a "rekorder" je šef novosadskog Višeg tužilaštva - njegovu kandidaturu je Državno veće tužilaca poslalo vladi još 2015. godine. Kako objašnjavaju u strukovnim udruženjima - Udruženju sudijskih i tužilaških pomoćnika, čak trećina šefova svih tužilaštava u zemlji je u v.d. stanju. Ovo stanje, koje može da traje do godinu dana, ponovo im je produženo do 1. januara. 
 
"Situacija u Novom Sadu je alarmantna. Svedoci smo kriminalnih obračuna na ulicama ovog grada. Načelnik Kriminalističke policije je smenjen, a Više tužilaštvo nema šefa. Sigurno bi se nešto promenilo ukoliko bi se imenovao tužilac sa stalnom funkcijom", kažu u strukovnim udruženjima za Novosti.
 
Ništa bolja situacija, kažu, nije ni u Višem javnom tužilaštvu u Pirotu. Budući da je mesto pogranično, pogodno je za krijumčarenje narkotika iz Bugarske, ali i za ilegalne ulaske migranata. Prolazak migranata kroz Srbiju vezan je i za različite kriminalne radnje - od nelegalnog prelaska granice, do krijumčarenja ljudi, pa i trgovine ljudskim životima. Zato je, kažu tužioci, potrebno hitno imenovati "stalnog" tužioca, koji bi rukovodio borbom protiv kriminala i uhvatio se u koštac sa nagomilanim problemima.
  • Neka

    22.04.2017 22:52
    amerofil
    Nemam ništa protiv "Idi dok si mlad" kupiš kartu možeš preko interneta ili ako te ne mrzi ličmo odeš i kupiš.
    Ali to je TVOJ a me naš izbor ,što znači nemaš prava da TVOJ izbor namećeš NAMA.
  • amerofil

    22.04.2017 22:09
    Nema ovde puno mudrovanja . Otici i odlepiti se zauvek od Bg iliti legla zla.
  • Dejan

    22.04.2017 20:40
    Narod
    Sirotinja se bogati beskrupulozno, ne bira sredstva i način. Uzima se iz zdravstvenih, penzionih fondova. To traje decenijama. Svi bi da se uvale pa im sve smeta jer su drugi popunili mesta...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti