Danas novi protest "Protiv diktature" na Trgu republike

U Novom Sadu na Trgu republike u 18 časova biće nastavljen protest "Protiv diktature" koji traje već skoro tri nedelje.
Danas novi protest "Protiv diktature" na Trgu republike
Foto: 021.rs

Organizatori su već saopštili i rutu današnje šetnje: Trg republike - Modena - Jevrejska - Bulevar oslobođenja (prema Dnevniku) - Kralja Petra I - Kisačka - Jovana Subotića i zatim do Banovine.

Protesti koje su započeli studenti, a pridružili im se i ostali građani, održavaju se u nekoliko gradova Srbije. Oni traže fer i slobodne izbore, momentalno uređivanje biračkog spiska, smenu članova REM-a, obezbeđivanje jednakog pristupa medijima svim kandidatima, te strogo sankcionisanje kupovine glasova i ucenjivanja glasača, uvođenje obaveznog TV duela i javnost finansiranja političke kampanje.
 
Traže i smenu odgovornih urednika RTS-a i RTV-a, kao i oštro sankcionisanje svih medija koji krše medijske zakone i Kodeks novinara Srbije. Među zahtevima su i departizacija, momentalno razrešenje svih stranačkih i korumpiranih funkcionera u javnim preduzećima, kao i decentralizacija - premeštanje političke moći na lokalni nivo, veće učešće građana u donošenju važnih odluka za društvo i direktno biranje lokalne vlasti.

Vlast do sada nije odgovarala na njihove zahteve, dok su opozicione stranke pokušale da u Skupštini Srbije pokrenu smenu predsednice parlamenta Maje Gojković.

  • san

    22.04.2017 17:19
    21. vek, a Srbija u dobu faraona sanja evropsku demokratiju. Zato; ulica i samo ulica.....
  • Soma kosmos

    22.04.2017 16:40
    Ajmo ajmo
    Na noge lagane, neka vas ovi megafon kompleksaši prošetaju malo, morate svi poći i ovi što sanjaju sendviče sa šunkom a jedu paštetu i ovi lingvisti/lovci na slovne greške kad nemaju ništa pametno da kažu. I ovi sa portala 021 što nameštaju pluseve i minuseve na komentarima i objavljuju samo one koji njima odgovaraju. Ajte svi, ovi što loču su već tamo, ovi drugi će ga dunuti usput.
  • sanacbo

    22.04.2017 14:39
    vratili se brdjani u domove, krece protest, tesko i nama i vama sa vama

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti