FOTO: Završen 15. "Protest protiv diktature", okupljeni podržali prosvetare

Više stotina građana okupilo se danas na Trgu republike na 15. "Protestu protiv diktature".
FOTO: Završen 15. "Protest protiv diktature", okupljeni podržali prosvetare
Foto: 021

Na početku skupa pročitano je pismo podrške zagrebačkih studenata. Naime, Studentski zbor Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu podržao je proteste "Protiv diktature" u Srbiji, navodeći da Hrvatsku i Srbiju muče isti problemi.

"Borimo se solidarno pritiv samovolje pojedinaca, cenzure i instrumentalizacije medija, za besplatno i javno dostupno obrazovanje, koje ne može i ne sme služiti tržištu, obrazovanje koje treba da služi društvu i oslobodi se okova profita i kapitala", stoji u poruci studenata iz Zagreba.

Okupljeni su prošetali  Zmaj Jovinom ulicom, preko Pozorišnog trga, Jevrejskom, Bulevarom oslobođenja i Maksima Gorkog do zgrade RTV-a, a zatim nazad Stražilovskom do zgrade Banovine.

Inače, današnji skup je bio i podrška prosvetnim radnicima i njihovim zahtevima. Zatraženo je poboljšanje položaja svih radnika i dostupno, javno finansirano obrazovanje. Istaknuto je da obrazovanje treba da oblikuje tržište, a ne da mu podilazi. Takođe, protestovalo se i na ulicama Beograda i Niša.

Novi protest zakazan je za sutra (ponedeljak) u 18 časova, na Trgu republike.

  • :)

    25.04.2017 18:54
    Ботови где сте, помагајте, ...
    .... пропаде министар Кнежевић на другој теми....
    @Ana, Anice, Minka, Mila, Milice, Jovice и остала екипо, ПОМАГАЈТЕ!!
  • lolo

    24.04.2017 12:26
    @Sk

    Jel ti to coman Vucicevic sastavio komentar ili si sam smislio? Mislim, taj "dubokoumni" stil vise pristaje predskolskom uzrastu mozga njegovog tipa.
  • Sk

    24.04.2017 10:43
    @nervirach
    Ako smo mi botovi vi ste skotovi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti