Rok za plaćanje druge rate poreza ističe sutra

Novosađani imaju rok do sutra (ponedeljak), da plate drugu ratu poreza na imovinu.
Rok za plaćanje druge rate poreza ističe sutra
Foto: 021

Pojedini Novosađani dobili su poreska rešenja na kućnu adresu. Prethodnih godina rešenja su poprilično kasnila, pa su se rate plaćale na osnovu rešenja iz prethodne godine.

Podsetimo da je porez na imovinu po zonama veći počev od ove godine. Tako za I zonu koja obuhvata pretežno Centar, Limane, Grbavicu i Rotkvariju cena kvadrata za stan iznosiće 102.455 odnosno za 2.000 dinara više nego ove godine, dok je u II zoni gde su Novo naselje, Detelinara, Podbara, Salajka i deo Telepa, cena kvadrata određena u visini od 90.248 dinara, što je nepunih 2.000 dinara više.
 
Deo Telepa, Klisa, Adice, Futog, Veternik, Sajlovo, delovi Petrovaradina i Sremske Kamenice (III zona) plaćaju cenu kvadrata 46.726, odnosno za oko 1.000 dinara više u odnosu na 2016. godinu. U IV zoni, gde se nalaze Šangaj, Rumenka, Čenej i druga prigradska naselja, prosečna cena kvadrata za utvrđivanje poreza na nepokretnost je određena u visini od 44.000 dinara, a u V zoni gde su preostala prigradska naselja kao što su Bukovac, Ledinci, Begeč i druga, na visini od 39.000 dinara. U ove dve zone cene kvadrata nisu menjane.

Za svaki dan kašnjenja plaćanja sledi zatezna kamata, a za izbegavanje plaćanja tog poreza predviđena je kazna od 5.000 dinara.

  • mi

    17.05.2017 13:39
    Pa ja nisam dobila koliko treba da platim, kako da platim i sto da placam kamatu zato sto vi u poreskoj ne radite svoj posao.
  • Neprijatelj naroda

    15.05.2017 11:45
    @Perica
    A kako brate da te iselimo i oborimo cene nekretnina za "investitore", ako nećemo gnječiti slabije od sebe? Ma prodaćete vi te vaše socijalističke nekretnine, ili ćemo vam ih oduzeti i prodati - i to bez obaveštavanja da je postupak u toku, jer takav smo zakon doneli.
  • Perica

    15.05.2017 09:49
    #####
    Stan svake godine stariji a POREZ SVE VEĆI !!!???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti