Cirkus u Karlovačkoj gimnaziji, izabrani profesor ne može da bude direktor

Iako je školski odbor Karlovačke gimnazije pre mesec dana jakom većinom glasova za novog direktora izabrao filologa Milana Đurišića, dosadašnjeg v.d. direktora, pokrajinski sekretar Mihalj Njilaš poništio je sprovedeni, ponovljeni konkurs.
Cirkus u Karlovačkoj gimnaziji, izabrani profesor ne može da bude direktor
Foto: 021.rs
Sekretar za obrazovanje je poslednjeg dana u zakonskom roku izjašnjavanja doneo odluku da ne daje saglasnost na odluku školskog odbora, ali je još veće iznenađenje što je za v.d. direktora postavio protivkandidata, profesora fizičkog i rukometnog trenera Radovana Kovačevića. Kovačević će već u sredu, 17. maja stupiti na funkciju i to dok se ne sprovede novi konkurs, a rok je šest meseci.
 
Škola je o ovoj odluci Njilaša obaveštena u ponedeljak, tačno mesec dana od odabira Đurišića. Zakonski, Njilaš može da odbija da pruži saglasnost na odluku školskog odbora ili da se uopšte ne izjasni mesec dana. On se izjasnio u poslednji trenutak i mejlom obavestio rukovodstvo škole o svojoj odluci, ne pružajući nikakvo obrazloženje zbog čega se konkurs praktično poništava. 
 
 
 
Roditelji koji su se javili 021 poručili su da ne razumeju zbog čega je Đurišić odjednom nepoželjan za direktora, s obzirom na to da je do sada obavljao tu funkciju korektno, a ispunjava i sve uslove za rukovodioca.
 
Kako za 021 navodi dosadašnji v.d. direktora i kandidat kojeg je podržao školski odbor, pomenuti Milan Đurišić, na adresu škole još uvek nije stigla nikakva pisana odluka iz Pokrajine, iako novi v.d. stupa na dužnost već sutra.
 
Pokrajinski sekretar za obrazovanje Mihalj Njilaš za 021 kaže (po objavljivanju ovog teksta) da u tekstu konkursa nisu ispoštovane odredbe Pravilnika o bližim uslovima za izbor direktora ustanova obrazovanja i vaspitanja. Naime, nije navedeno da direktor ne sme da bude osuđivan za privredni prestup, tako da ne postoje dokazi da su kandidati čisti od prekršaja.
 
Ova dešavanja u najstarijoj gimnaziji u Srbiji čude roditelje, kao i kolektiv škole. Početkom godine je poništen konkurs na kojem je u novembru za direktora izabran profesor muzike Branislav Tubić i to nakon anonimne prijave sekretarijatu da je sproveden nezakonito. Inspekcija je taj konkurs poništila jer je u konkurs nedostajala jedna rečenica. Međutim, kako je 021 saznao, problem je nastao jer na konkursu nije pobedila bivša direktorka Slavica Šokica.
  • kolega

    06.06.2017 00:08
    sramno
    napred naprednjaci! Pokorite Srbiju i izbrišite gumicom sve koji nisu naprednjaci! Stidi se Radovane svog besramnog čina! Kako spavaš i u koga gledaš? Zar ti savest dozvoljava da dodješ u takvu instituciju na takav način? hodaš kao kuče po sastancima i mitinzima pa misliš da je to sasvim dovoljno da budeš direktor! Ima boga radovane. I ti i taj tvoj gnjilaš ćete kusati zasluženo!!!!
  • neutral

    25.05.2017 13:12
    Strasno je i sramotno da na celu opstine stoji takozvani profesor fizickog obrazovanja, koji je zna se na koji nacin dosao i do te diplome, a sad i na celu takve jedne gimnazije osoba koja je godinu dana zaposlena i koja ne zna ni da navede imena svojih kolega a treba da bude kao direktor, prosto previse providno i presmesno!
  • Rubinštajn

    24.05.2017 15:32
    a šta ako ?
    Ako je tačno da će Šokica biti pomoćnik onda je "SVE JASNO"
    Nije završena rekonstrukcija kuće
    Nek Vam je Bog u pomoći

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti