Dom zdravlja apeluje: Sve više Novosađana ne dolazi na zakazane preglede

Sve više Novosađana ne dolazi na zakazane preglede u Domu zdravlja "Novi Sad", upozorava ova zdravstvena ustanova.
Dom zdravlja apeluje: Sve više Novosađana ne dolazi na zakazane preglede
Foto: 021
Dom zdravlja upozorava, kako kaže, ne zalazeći u uzroke ove pojave, da pacijenti koji čekaju slobodan termin trpe jer ne mogu da dođu do lekara zbog pacijenata koji termin dobiju, pa ga ne iskoriste.
 
"Naime, u službi opšte medicine, u prva četiri meseca ove godine, na pregled nije došlo devet odsto pacijenata, čak 1.921 dete nije dovedeno na pregled kod pedijatra, kod ginekologa nije došlo 19 odsto zakazanih žena, dok se na RTG snimanje nije pojavilo 638 pacijenata. I pored svih gore navedenih problema, Dom zdravlja 'Novi Sad' funkcioniše kako je planirano, ali nam je potrebna i pomoć građana, kojima smo svakodnevno na raspolaganju, da sa više razumevanja koriste zdravstvene usluge koje su im ponuđene", apeluje dom zdravlja. 
 
Podsetimo, 021 je još prošle godine pisao o pojavi nedolazaka na zakazane zdravstvene preglede u ovoj ustanovi. Naime, svaki deseti Novosađanin ne dođe na neki od zakazanih pregleda, iako se na neki od njih čeka mesecima. Osim lenjosti, Novosađani ne dolaze i zbog straha od eventualnog saznanja da su bolesni, kao i zbog opravdanih razloga. 
 
Štaviše, prošle godine je zaposlena u Domu zdravlja na sopstvenu inicijativu, zabrinuta za jednog Novosađanina koji se nije pojavio za ultrazvuk abdomena, pozvala dotičnog i objasnila mu da je za njegovo zdravlje najbolje da dođe na pregled. On je na isti naknadno i otišao, te bio vrlo zahvalan ovoj zaposlenoj u Domu zdravlja "Novi Sad".
 
Tu priču čitajte u celosti OVDE.
  • smiljana

    20.05.2017 21:55
    kantastrofa
    Ko je osmislio ovakav nacin dolaska do lekara nije imao nista pametnije da radi. Svi ti telefonski zakazivaci , svi gradjanski branitelji prava pacijenata i bog zna sta imaju sigurne plate, a pacijenti u red pa ko stigne ziv po kasikicu zdravlja. Imam 64 god ovako nesto nije bilo ni za vreme najgorih sankcija. Sram bilo prvo ministra zdravlja i sve te vlastodršce.Odbijali su mi 35 god od plate za zdravstveno osiguranje a sada kada dreba da se lecim zovem telefonom i molim boga da dobijem vezu ,onda cekam 10 dana do lekara opšte prakse pa onda on da mi zakazuje gde mesecima ne mogu dobiti termin . Pa da li postoje normalni ljudi u tom uredjivanju nas i nasih zivota. Muka mi je od svega Fuj na sve njih i sram ih bilo.
  • leo

    20.05.2017 07:03
    pacijent umro u pokusaju
    ... Nije tacno da se pacijenti NE odazivaju na zakazani pregled u roku od GODINU dana cekanja,..nego je istina veoma crna,pacijent je umro ,a NE docekavsi svoj termin,koji mu je dodelila sluzba DOMA ZDRAVLJA Novi Sad .
  • nisam robot

    19.05.2017 16:01
    novi sistem
    Od Novembra meseca sam 5 puta isao kod lekara opste prakse kako bi mi "po novom sistemu" zakazao termin kod specijaliste, svaki put odgovor je bio "svi termini su nazalost popunjeni, dodjite sledeci mesec da probamo opet!!!" do 2018 cu valjda uspeti da sakazem, pa onda par meseci cekanja na pregled....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti