Više para za samozapošljavanje žena u Novom Sadu

Planirani iznos od 10.000.000 dinara za subvencionisanje samozapošljavanja žena na teritoriji Novog Sada ove godine je duplo viši u odnosu na prethodnu.
Javnim pozivom za subvencionisanje samozapošljavanja žena na teritoriji Grada je definisano da se subvencija dodeljuje nezaposlenim ženama sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje radi osnivanja nekog oblika preduzetništva, kao i za osnivanje privrednog društva ukoliko osnivač u njemu zasniva radni odnos.
 
Subvencija se dodeljuje u jednokratnom iznosu od 150.000 do 400.000 dinara, u zavisnosti od novoregistrovane delatnosti i visine opravdanih troškova i ulaganja iskazanih u biznis planu. Nezaposlena žena koja ostvari pravo na subvenciju za samozapošljavanje u obavezi je da obavlja registrovanu delatnost najmanje 12 meseci.
 
Javni poziv za dodelu te subvencije objavljen je na sajtu Grada www.novisad.rs u "Aktuelnim dokumentima", na oglasnoj tabli Nacionalne službe za zapošljavanje, kao i na sajtu Gradske uprave za privredu www.privredans.com gde su dostupne informacije o uslovima za podnošenje zahteva za dodelu subvencije kao i o potrebnoj dokumentaciji.
 
Javni poziv je otvoren od dana objavljivanja do utroška sredstava predviđenih za tu namenu.
  • đokica

    18.05.2017 18:54
    KONOBAR JOŠ JEDNU TURU,ALI
    SAMO za MUŠKARCE u ćošku!!!
  • S.

    18.05.2017 13:24
    Gde su feministkinje da se pobune protiv neravnopravnosti i da traze da se subvencija raspodeli na sve a ne samo na zene? ;)
  • zivkovic

    18.05.2017 07:27
    polnom diskriminacijom protiv polne diskriminacije :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti