Grad se sprema za uređenje prostora oko budućeg tržnog centra "Promenada"

Dok se na uglu Bulevara oslobođenja i Bulevara cara Lazara čeka početak gradnje tržnog centra "Promenada" kompanije "Nepi", gradska vlast je raspisala tender za projektovanje parternog uređenja okoline tog objekta.
Grad se sprema za uređenje prostora oko budućeg tržnog centra "Promenada"
Foto: 021.rs

Naime, "Nepi" će u okviru gradnje tržnog centra do visine od pet spratova ukupne površine od 115.318 kvadrata, što je veći prostor od Spensa (koji ima 85.091 kvadrata), urediti deo okoline, a Grad će biti zadužen da uredi ostatak javne površine koji nije prodat kada je ova kompanija kupila plac za 3,7 milijardi dinara.

Ovaj tender Grada je raspisan u momentu dok se očekuje početak gradnje tržnog centra. Građevinska dozvola je izdata, ali Grad ne mora da žuri sa svojim delom radova, jer će oni uslediti tek kada objekat bude gotov.

U samoj konkursnoj dokumentaciji Uprave za građevinsko zemljište i investicije se navodi da projekat uređenja javnih površina treba da se osloni na rešenja koja je za okolinu tržnog centra ponudio arhitektonski biro "Đorđe Bajilo arhitekti". Ovo znači da će prostor oko "Promenade" biti pretežno popločan behatonom, a biće tu i klupa, kanti za otpad i žardinjera, bez mnogo zelenih površina. Okolina će biti ukrašena i sa dekorativnom rasvetom, kao i sa jednim terenom za odbojku, terenom za basket i dečijim igralištem.

Dodajmo i da se iz projekta vidi da će pristup tržnom centru vozilima biti moguć sa Bulevara oslobođenja, jer će biti probijena saobraćajnica otprilike uz samu ivicu sadašnje ograde parcele, gde je smeštena zgrada inspekcije i ostaci električne centrale. Kako će otprilike sve to izgledati možete videti na fotografijama projekta koje je Nepi ranije ustupio 021.

  • dule

    19.05.2017 10:25
    "@Vuki
    19.05.2017 • 08:08
    Taman SPENS može da se preuredi u čisto sportski objekat, pošto radnje ni sada ne uspevaju. Ali da to budu tereni za rekreaciju građana, da se promoviše zdravlje, a ne bolesno uništavanje tela profesionalnim sportom. "



    A kako ti tačno misliš da se to dogodi - neko mahne čarobnim štapićem i sve one radnjice pretvori u sportske hale?

    Sem toga, SPENS i sada pravi žestoke gubitke kad ima neki priliv od tih radnji, zamisli koliko bi tek to koštalo kad ne bi bilo tog priliva.


  • ex chapman

    19.05.2017 08:43
    @Rade
    da, najviše vam treba još jedan tržni centar. i kao što rekoste, "biće pun ludi"
  • Dzin

    19.05.2017 08:42
    Zelena povrsina
    Posto pise da nece biti puno zelenih povrsina. Evo dobre peticije da to bar malo promenimo.
    https://www.peticije24.com/peticija_da_se_sauva_spomenik_s_miletiu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti