Gradsko zelenilo nabavilo novu mehanizaciju

Gradsko zelenilo nastavilo je modernizaciju mehanizacije.
 Gradsko zelenilo nabavilo novu mehanizaciju
Foto: 021.rs
Sredstvima iz Gradskih kapitalnih subvencija za 30 miliona dinara nabavljeno je šest tarupa, tri traktora sa kosačicama, od kojih je jedan namenjen košenju trave na kosinama i dva vozila za prevoz radnika.
 
Za razliku od malih kosačica koje dnevno mogu da pokose maksimalno oko 4.000 m2 , tarupi i traktori sa kosačicama imaju deset puta veći kapacitet.
 
"Zahvaljujući obnovi mehanizacije, "Gradsko zelenilo" je sada sposobno za realizaciju više velikih projekata istovremeno, uz poslove redovnog održavanja zelenila na više od 470 hektara i 160 hektara korovskih površina: za oko mesec dana očekuje nas početak sezone uklanjanja ambrozije, u toku je preseljenje rasadnika, za nekoliko dana počinju pripremni radovi na podizanju novog parka između Nove Detelinare i Novog naselja, kao i obimni radovi u Kameničkom parku koje zajednički finansiraju Grad i Pokrajina, imamo veliki broj ugovorenih usluga trećim licima itd. Ono što je bitno napomenuti je da se nova mehanizacija, uz dodatne priključke, može koristiti i za potrebe Zimske službe, što znači da će biti angažovana tokom cele godine", napominju u tom preduzeću.
 
Uložena sredstva u obnovu mehanizacije značajno će doprineti efikasnijoj realizaciji zacrtanih planova, a samim tim i kvalitetnijem i bržem održavanju zelenih površina u gradu.
  • Filipinac

    19.05.2017 15:38
    vikendica
    A sta je sa starom mehanizacijom? U cijim vikendicama je zavrsila?
  • kerber

    19.05.2017 14:20
    EH
    A, JKP Stan moze da se pohvali samo ......grobarem firme kroz javno privatno partnerstvo! Da su ih kojem slucaju uzeli 3d i spo bila bi ista sitacija , ovako uze ih Sns i eto i mehanizacije! Zivot nekom majka nekom maceha
  • Jirečekova

    19.05.2017 10:15
    Nejasno kako
    Nije mi jasno kako oni kose travu. Dođu u lkomšiluk, sve skoro pokose ali ostave ogromnu travu u jirečekovoj ulici uz trotoar od vrtića do vodovoda. Moja ćerka kada zakorači u travu više se ni ne vidi...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti