FOTO: "Karađorđe" dobio mural legendarnog Toze Veselinovića

Navijači Vojvodine iz grafiti grupe "RWS" odali su počast nedavno preminulom legendarnom fudbaleru "stare dame" Tozi Veselinoviću.
Istočna tribina "Karađorđa" od sada je ukrašena i muralom posvećenom najboljem igraču u istoriji Vojvodine, nakon što je na njoj još ranije oslikan čitav fudbalski vek "stare dame" i mural posvećen legendarnom Vujadinu Boškovu.
 
Sa 130 golova na 196 prvenstvenih utakmica, Todor Veselinović je najbolji strelac u istoriji Vojvodine, a preminuo je prošle nedelje u Atini od posledica moždanog udara, u 87. godini života. 
 
Komemoracija u njegovu čast održaće se u sredu od 11 časova u amfiteatru Spensa, dok će se sahrana obaviti istog dana u 15:45 sati na Gradskom groblju u Novom Sadu.
  • Mastodont

    24.05.2017 10:29
    @RIZBO

    Tako je, kompleksi se leče na stadionskim tribinama, a u težim slučajevima dospevanjem na trećerazredni mural, nikako drugačije.
  • Vlada

    24.05.2017 09:42
    @Мунгос

    Veliki je problem što o otadžbini i patriotizmu raspredaju KV radnici koji čak ni ne znaju da se "srpski" i "vojvođanski" pišu malim slovom. Doduše, tako je bilo uvek - ko nema izgrađenu ni ličnost ni znanje, nalazi utehu u nekakvim iskonstruisanim višim ciljevima.
  • Salajčan

    23.05.2017 16:06
    Toza
    Ljudi smatram da našem ("vošinom") treba dati ime po TOZI jel takvog strelca niti smo imali niti ćemo više imati. Toza je to zaslužio i smatram da što pre treba da se pokrene inicijativa da se to i reši i treba svi ljubitelji fudbala i podrže ovu inicijativu i da Skupština ovu inicijativu pozitivno reše. TOZO MAJSTORE VEČNO HVALA.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti