Spens u rekordnom minusu

Odbornici Skupštine grada na sednici koja je zakazana za petak najverovatnije će se najviše raspravljati oko usvajanja izveštaja o budžetu Novog Sada za prošlu godinu.
Spens u rekordnom minusu
Foto: 021.rs

Na dnevnom redu je još dvadesetak tačaka, a među odlukama koje se očekuju da budu usvojene su nekoliko izveštaja o radu javnih preduzeća i ustanova u prošloj godini.

Najzanimljiviji je izveštaj Spensa koji je godinu završio sa gubitkom od 132,6 miliona dinara. Ovaj gubitak je, kako se navodi u izveštaju, veći od iskazane vrednosti kapitala preduzeća. Ovo gradsko preduzeće iz ranijih godina već ima gubitak od 554 miliona dinara.

Očekuje se da na sednici opozicija zatraži da se pronađe rešenje za trenutnu situaciju na Spensu, jer mu ovako preti ne samo nemogućnost da ima dnevnu likvidost, nego i stečaj.

Na Skupštimi grada će biti razmatrano i nekoliko urbanističkih planova i to Veternika, dela Mišeluka i dela centra Novog Sada. Takođe, Grad će doneti i odluke o spajanju parcela u Ulici Raše Radujkova gde Gradsko zelenilo treba da uredi novi park između Novog naselja i Detelinare.

Odbornici će razmatrati i predlog odluke o kodeksu ponašanja zaposlenih u organima Grada, kao i nekoliko kadrovskih imenovanja.

  • marijag

    27.05.2017 11:05
    IMA RESENJA
    Otpustite sve sa spensa od zna se koje godine, tamo rade partijski poslusnici sa koeficijentom kao da imaju fakultet, a fakultet ce kupiti nekada... PROVERENO... preletaci iz ZIGA, VODOVODA, TOPLANE, ITD ITD... hajde bre sta radi ta inspekcija da proveri DIPLOME...
  • Midra

    26.05.2017 08:08
    Ima nade
    Prosla sam pre neki dan Spensom,mogu Vam reci da sam se prijatno iznenadila,ljudi prolaze,lokali izdati,zivnuo je Spens...
  • Neko

    25.05.2017 17:53
    Al bitno je da se preko puta otvara novi trzni centar

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti