Prijem zlatnih i bronzanih stonotenisera u Gradskoj kući

Ženska ekipa Srbije, koja je osvojila zlatnu medalјu na ekipnom Prvenstvu sveta u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom u Bratislavi, pozdravljena je u Gradskoj kući u društvu članova muške ekipe Srbije, koja je osvojila bronzanu medalјu na istom takmičenju.
Gradonačelnik Miloš Vučević poručio je da se Novi Sad isprofilisao kao centar stonog tenisa za osobe sa invaliditetom, prvenstveno zahvalјujući stonoteniserima paraolimpijcima koji imaju kontinuitet u pobedama i vrhunskim rezultatima. 
 
"Čestitam ženskoj i muškoj ekipi, a posebno čoveku koji je uložio svoje vrsno trenersko umeće i doveo ih dovde, Lazaru Kurtešu. Mi već sada imamo strategiju kako da se ovim sjajnim lјudima i vrhunskim sportistima pobolјšaju treninzi, a konkretno će im u Vrnjačkoj banji biti omogućeno da imaju posebne pripreme, kako bi mogli da nastave da postižu ovako sjajne rezultate. Grad pomaže i uvek će biti uz sve sportiste, a posebno uz ovako sjajne lјude koji su pre svega veliki borci. Oni su pravi pobednici i mogu da nam posluže kao primer u svakodnevnom životu, ne samo u smislu osvajanja medalјa, već i kako da se izborimo sa izazovima sa kojima se susrećemo", rekao je Vučević i dodao da će na sastanku biti reči i o eventualnoj organizaciji nekog većeg međunarodnog takmičenja za stonotenisere sa invaliditetom u Novom Sadu.
 
Mitar Palikuća, Darko Babić i Budimir Malešić osvojili su bronzanu medalјu na Svetskom ekipnom prvenstvu u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom u Bratislavi, čime su se pridružili zlatnim stonoteniserkama Borislavi Perić-Ranković, Nadi Matić i Kristini Arančić, koje su prethodno osvojile najsjajnije odličje.
 
"Trudili smo se da odigramo najbolјe što smo mogli, da pružimo svoj maksimum i rezultat nije izostao. Nadam se da će tako biti na svakom narednom takmičenju, a ono što nas očekuje je Evropsko prvenstvo u pojedinačnom i ekipnom nadmetanju, krajem septembra", rekla je Borislava Perić-Ranković.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti