FOTO: Kolege i učenici "Brankovog kola" poklonili portiru "golf" za odlazak u penziju

Portir Milenko Pešić, poznatiji kao čika Mile, nakon 35 godina rada u Domu učenika srednjih škola "Brankovo kolo", od kolektiva i srednjoškolaca dobio je nesvakidašnji poklon za odlazak u penziju - "golf 2".
Mile je, posle 35 godina rada u noćnoj smeni, u utorak došao da se oprosti od svojih kolega i započne život penzionera. Iako je u ovom domu tradicija da se kolege u penziju ispraćaju poklonom, nije ni mogao da nasluti da će to biti baš ono na šta je dugo čekao, odnosno automobil. 
 
Inicijativa je potekla od njegovih kolega portira koji su od Mileta slušali kako bi voleo  da kada ode u penziju kupi sebi automobil. Ostali članovi kolektiva su prihvatili ideju i ključevi "golfa" našli su se u Miletovim rukama.
 
Kako bi iznenađenje učinili većim, ključeve su stavili u jednu od kutija bombona, a kako Mile kaže za 021.rs, ni kada je video automobil, nije mogao da veruje da se to stvarno dešava.
 
"Jednostavno bio sam bez reči, a i sada mi je teško da nađem prave. I dalje sam u šoku, jer tako nešto zaista nisam očekivao. U šali sam im rekao da znam da me vole, ali baš toliko, to nisam znao. Mislio sam da je u pitanju neka šala, skrivena kamera, ali eto, nije bila i stvarno sam zahvalan svima", za portal 021 Mile prepričava utiske.
 
  
 
Naravno, celoj akciji su se priključili i učenici. Oni su zajedno sa portirima i vaspitačima oprali auto, stavili ukrasne folije, ofarbali felne, i na kraju, kao na svaki poklon, dodali crvenu mašnu. Prema rečima psihološkinje u domu Dušice Polovine, Mile je bio toliko iznenađen da su morali da mu pokažu prvo papire kojima su ga uverili da je sve na njegovo ime i da može da se kući odveze u dugo željenom automobilu.
 
"To je bio zaista dirljiv momenat, ali i primer kako se može učiniti velika stvar za nekoga kada se udružimo. Mile je čovek koji je dugo u domu i koji je zaista vodio računa o učenicima, pazio je na njih svih ovih godina. Dosta je generacija koje su izašle odavde, a koje prosto ne zaboravljaju čika Mileta. Pored svega navedenog, bio je i dobar kolega", navodi Polovina za 021.rs.
 
Mile je pre dolaska u "Brankovo kolo" radio u policiji. Kada je stigao u dom shvatio je da mu prija rad sa mladima kojima je na početku bio kao drug, da bi pred penziju postao nešto poput starijeg brata ili "oca u noćnoj smeni". Stalni kontakt sa mladima ga je, kaže, učinio da se i sam oseća mlađim.
 
"Iako sam u penziji, ja se osećam kao da imam 30 godina, kao da sam im stariji brat. Tako sam nekako i prilazio njima, nije bilo distance. Sa prvim generacijama sam zaista bio drugar, a to je toliko jako da se i danas čujem sa nekima od njih čak iako su u Makedoniji ili Budimpešti. Taj duh koji imaju mladi i meni je davao energiju i sad mi je već malo žao što više neću raditi sa decom", dodaje Mile.
 
Nakon 35 godina rada u "Brankovom kolu" Mile zaključuje da je najponosniji na to što nijednom učeniku "nije nedostajala dlaka sa glave, iako je bilo raznih vremena".
 
  
  • Brane Zlatanoski

    29.05.2017 23:22
    Najbolji covek
    Sta mogu reci.....pravi covek....daleke1991.1992 bio sam u domu.mile mi je bii i drug i prijatelj i otac.ne mogu da zaboravim.cujem sa njim redovno i ne znam kako da mu zahvalim.pravi covek.zelim mu sve najlepse u zivotu zasluzio mnogo vise
  • Slavisa

    27.05.2017 20:36
    Bravo, drage moje kolege.

    Veliki pozdrav od nekadašnjeg kolege Slaviše. :)
  • Limanac

    25.05.2017 21:17
    Dobro se dobrim vraća.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti