Polemika novosadskih demokrata i naprednjaka o poreklu imovine

Demokratska stranka poručuje da će od Agencije za borbu protiv korupcije i drugih državnih institucija tražiti da, u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima, provere vrednost i poreklo imovine aktuelnih gradskih funkcionera u Novom Sadu, a koju su stekli tokom dosadašnjeg mandata.
Kako poručuju u opozicionoj partiji, reakcija nadležnih državnih organa i institucija je neophodna pošto su pojedini gradski funkcioneri u novim prijavama svoje imovine prikazali nove stanove, automobile i ostalo, a za koje nisu dokazali poreklo, "koje višestruko premašuju vrednost njihovih plata koje primaju u organima lokalne samouprave".
 
"Odbornik Demokratske stranke u Skupštini grada Goran Radojev pokušao je u decembru da putem odborničkog pitanja sazna podatke o poreklu imovine člana Gradskog veća Vladimira Stojkovića, ali je Stojković posle šest meseci čekanja na odgovor odbio da pruži tražene podatke sa objašnjenjem da to pitanje nije u delokrugu njegovog rada u Gradskom veću. Isti taj Stojković je sam prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije da je u dosadašnjem mandatu u Gradskoj kući stekao stan od oko 95 kvadratnih metara i automobil koji prema podacima iz kataloga ovlašćenog prodavca, u zavisnosti od opreme, košta od 30.000 do 40.000 evra. Sa platom koja iznosi nešto više od 100.000 dinara, Stojković nikako nije mogao za tako kratko vreme steći novu imovinu koja vredi više od 100.000 evra, pa državni organi imaju i pravo i obavezu da provere vrednost i poreklo iste", poručuju demokrate u saopštenju za javnost.
 
 
Oni dodaju da gradski odbor partije "nema ništa ni protiv toga da se proveri imovina i svih ostalih sadašnjih i bivših gradskih funkcionera koju su stekli tokom mandata u lokalnoj samoupravi". 
 
"Nema stvarnog razvoja i napretka društva dok se ne uspostave efikasni i jasni mahanizmi kontrole rada državnih organa i institucija i ljudi koji su im na čelu", zaključuju u GO DS.
 
SNS: Ne protivimo se, istražiti i nevladine organizacije od vlasti 2000.
 
Gradski odbor SNS poručio je demokrata da, povodom najave da će od Agencije za borbu protiv korupcije tražiti da istraži poreklo imovine sadašnjih gradskih funkcionera, ujedno zatraži i proveru porekla imovine funkcionera na svim nivoima vlasti od 5. oktobra 2000. godine, pa do danas. 
 
Srpska napredna stranka u saopštenju istovremeno predlaže demokratama da se proveri i način finansiranja političkih stranaka i jednog broja nevladinih organizacija u istom periodu.
 
"Mislimo da je krajnje vreme da se obelodani na koji način i odakle su finansirane aktivnosti onih koji su godinama bili nedodirljivi, a za koje se pouzdano zna da su finansirani od strane centara moći iz inostranstva kojima je jedini cilj destabilizacija Srbije. Gradski odbor Srpske napredne stranke ne protivi se da se istraži i poreklo imovine funkcionera naše stranke. Naprotiv. Jedino smo duboko razočarani saznanjem da pojedini odbornici Demokratske stranke u Novom Sadu, poput gospodina Radojeva, tražeći informaciju na tu temu o poreklu imovine člana Gradskog veća za komunalne poslove Vladimira Stojkovića, ni posle toliko vremena provedenog u odborničkoj klupi, nisu proučili Poslovnik Skupštine grada. Jer da jesu, sigurno bi pročitali član 34, stav 5. koji govori o tome na koji način se postavlja odborničko pitanje i šta ono treba da obuhvata. Kada demokrate prouče ovaj dokument, kojim predstavlja azbuku političkog delovanja u Gradskom parlamentu, možemo da nastavimo dalju polemiku na pomenutu temu", zaključili su u GO SNS.
  • boki 2

    01.06.2017 14:36
    pa evgenije kaži ime i prezime tog tvog prijatelja a ja mislim da ni ti nisi bolji od njega da su i tebe pročitali pa zato udaraš po prijatrelju tako je najlakse s jebi bližnjeg svog to ima samo u srbiji
  • Gradic

    29.05.2017 21:06
    Koja je razlika izmedju ds i dinastije stojkovic.Protiv takvih smo se borili
  • KOMENTATOR

    29.05.2017 09:08
    LOPOVSKA POSLA
    Vlastodršci sa svojom širokom koalicijom uvek rade sve što se ovde radi gotovo tri decenije. Uzurpiraju i prisvajaju društvenu imovinu, vrh partije i izvršitelji tendera se bogate, narodu bacaju pesak u oči, ako treba i ratovaće, samo da ne budu pohapšeni. Nema nam pomoći!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti