"Kontinental" dolazi u Novi Sad, zapošljava 500 inženjera

Nemačka kompanija "Kontinental" otvoriće 1. jula Centar za istraživanje u razvoj u Novom Sadu, u kojem će se zaposleni baviti "razvojem softverskih i inovacionih rešenja za mobilnost".
Kompanija će, kako su danas najavili gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i premijer Srbije Aleksandar Vučić, u Centru zaposliti najmanje 500 inženjera, a čije će bruto plate biti oko 2.300 evra.
 
"Radi se o kompaniji najvišeg kvaliteta, što je od neverovatnog značaja za Srbiju. To je do sada najbolji nemački investicioni projekat i istovremeno, to je signal i za sve velike kompanije da dođu u Srbiju", rekao je Vučić posle sastanka sa predstavnicima "Kontinentala". 
 
On je dodao da je "Kontinental" želeo da dođe u Srbiju još pre tri godine, ali uslovi nisu bili kao danas. 
 
"To znači da je njihov dolazak sada omogućen pre svega dobrom i stabilnom političkom i ekonomskom situacijom u zemlji", rekao je Vučić.
 
Tehnološka kompanija "Kontinental" trebalo bi, prema najavama vlasti, da investira više miliona evra u svoj razvojni centar u Novom Sadu. Kompanija će Centar za istraživanje i razvoj otvoriti 1. jula, do kraja 2017. godine biće zaposleno 100 ljudi, a tokom naredne dve godine "Kontinental" će navodno zaposliti još 400 ljudi. 
 
Firma je osnovana 1871. godine i bavi se saobraćajnim tehnologijama i transportom. Centar u Novom Sadu će, najavljuju državnici, realizovati projekte koji su u nadležnosti odeljenja enterijera. 
 
U Novom Sadu bi sa radom trebalo da počnu dve poslovne jedinice - karoserija i bezbednost i komercijalna vozila i post-prodaja. Kompanija će sarađivati i sa fakultetima u Novom Sadu.
  • Srba

    11.01.2019 15:10
    Informacija
    Posravite kontakt telefon.Unapred hvala
  • Lara

    07.03.2018 21:40
    Zaposlenje
    Dobro vece svima,
    zanima me da li su otvoreni konkursi i za druga radna mesta? Hvala u svakom slucaju.
    Pozdrav!
  • Shin Sekai

    20.10.2017 20:31
    @Optimistt

    Kakve subvencije jesi l' ti lud? Evo kod nas u firmi ne mozemo da nadjemo dovoljno developera, jednostavno NEMA LJUDI. Nema dovoljno programera. I sad ce veliki vodja da dodje i da daje pare od poreza koje smo mi i nama slicni uplatili i da daje nekoj drugoj firmi u dzep da nas satre. Pa ljudi moji gde je tu logika.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti